Uitstapjes

Ledenvergadering 13 april 2024

Groepsvakantie naar Lanaken van 7-11 april 2024

Zondag 10 maart 2024 heeft een groep een bezoek aan het Evoluon gebracht. Het was een verrassende tentoonstelling, waar (helaas) wel wat meer informatie bij gegeven had kunnen worden.

Woensdag 21 februari 2024 hebben 5 leden heerlijk geluncht bij de Rooi Pannen.

Zondag 18 februari zijn 4 ontmoeters gaan bowlen (en daarna eten) bij HUP in Mierlo. (en Mariet is gaan supporteren en heeft foto's gemaakt!)

3 leden hebben zaterdag 3 februari 2024 het weverijmuseum in Geldrop bezocht, en zijn na de rondleiding met uitleg , nog wat gaan drinken op het horecaplein in Geldrop.

Zaterdag 27 januari Spellenmiddag bij Arnold met 11 personen.

Zondag 14 januari 2024 waren 10 ontmoeters bij Mariet om te sjoelen. Na afloop erwtensoep met pannenkoek. Gezellig en lekker.

5-1-2024

Op 26 december heeft een groep ontmoeters deelgenomen aan het kerstdiner in Lieshout.

OP 12 december hebben 3 leden bij Ini kerststukjes gemaakt, een gezellige en succesvolle middag.

Dinsdag 12 december 2023 hebben 9 ontmoeters genoten van een heerlijk kerstdiner bij de Rooi Pannen

Donderdag 7 december 2023 zijn 5 leden de tentoonstelling in Soestdijk gaan bezoeken. Na afloop (langzaam rijdend in de file) teruggereden naar Best, en daar nog gezellig gaan eten.

Zondag 3 december kwamen 2 Pieten op bezoek bij Ine, en brachten cadeautjes mee, die later via het Sinterklaas dobbelspel onder de aanwezigen verdeeld werden. Na afloop nog heerlijke soep en mini-pizzaatjes gegeten. Een geslaagde Sinterklaasviering, met dank aan Ine!

Zaterdag waren er 8 leden te gast bij Marij om te genieten van een heerlijke kaasfondue. De aanwezige mannen toonden zich ervaren koks, en wisten de kaasfondue verrassend te presenteren. En het smaakte heerlijk!

Kleine impressie vakantie Sauerland sept. 2023

De weersverwachting van zaterdag 19 augustus 2023 was : zonnig en temperaturen tussen 25 en 29 graden. Toch durfden 8 leden , waaronder 2 aspiranten de door Guus geplande wandeling aan. Op het terras van de Brabantse Kluis in Aarle Rixtel streken ze rond de klok van 2 uur neer voor koffie/thee en wat lekkers. De lucht was zwaar bewolkt en al gauw kwamen de eerste regendruppels uit de lucht vallen De serveerster maakte een tafel gereed onder de overkapping waar de mussen vrolijk heen en weer hipten en waar achter het raam af en toe een koeienkop verscheen. Aan de aspirant leden Jos en Frans werd gevraagd of zij lid wilden worden ; zij kwamen beiden voor de 5e keer! Dat zagen zij wel zitten en ze vulden hun gegevens in voor de administratie. Na een poosje werd het toch weer droog en gingen 5 leden op pad . Helaas ...zij konden de wandeling "Pak de Biezen" niet afmaken omdat ze belaagd werden door muggen. Intussen had Francien een bevriende zuster van het naast gelegen klooster van het H. Bloed gebeld en gevraagd of we daar een rondleiding konden krijgen i.p.v. de wandeling. Dat was mogelijk en om 15.30 uur kwam Zr. Therese -Marie ons hiervoor ophalen nadat ze gezellig een drankje met ons mee gedronken had. Ze wandelden via de koeienstal door de kloostertuin en bezochten de Mariagrot waar enkelen van hen een kaarsje opstaken. Via de gangen onder in het klooster bereikten ze via aan lift de kapel waar ze op uitnodiging van de zuster de Vespers bijwoonden. Na de gezangen en gebeden ( een ieder kreeg een gebedsboek ) kregen ze nog veel info over het klooster en de bewoners: 20 zusters en 40 Oekrainers. Ook de sacristie werd bewonderd en Zr. Therese vertelde daar over haar roeping en haar intreden zo'n 62 jaar geleden. Na de zuster hartelijk bedankt te hebben werd weer plaats genomen aan de gereserveerde tafel en zochten ze wat te eten uit van de kaart. Vooral de "zuster Sarto salade" en de tomatensoep met balletjes vielen in de smaak. Ook de toetjes waaronder Swartwalderkirch ijs gingen er nog goed in. Met een voldaan gevoel keerden de leden rond 20.00 uur weer huiswaarts.

Jeu de Boules in Lieshout , 13-3-2023. 16 personen en Indofood na, het weer was ons goed gezind.

Zaterdag 29 juli 2013 zijn 3 personen naar het Textielmuseum in Tilburg geweest. Interessant en mooi.

De Fiets4daagse (18 t/m 21 juli 2023) was een succes, 180 km. in 4 dagen Geweldig weer en lekkere afsluiting bij Montimar in Boekel.

Midgetgolf 23-7-2023 Met 8 personen op Noord.

Activiteit bij Richard 22-7-2023. Na de koffie/thee met gebak een wandeling gemaakt in de omgeving, onderweg gratis drankwagentje van de LEV groep. Heerlijke hapjes en BBC.

Spellen en bbc in Lieshout 16-7-2023. Het was weer erg gezellig en prima georganiseerd.

Op 9 juli 2023 zijn 8 leden bij elkaar gekomen in Leende bij Angela. Ondanks het dreigende weer, is er toch een klein wandelingetje gemaakt, en verder gezellig bij elkaar gezeten, eerst binnen en vervolgens toch buiten onder het genot van hapjes en drankjes. Het was een gezellige middag!

4 juli 2023. Een verrukkelijk diner bij Turks restaurant Edge

Zondag 2 juli 2023 waren 6 OMG 'ers bij Ellie gekomen voor een wandeling in park Genderdal, en bijeenkomst daarna bij haar thuis. Super gezellige middag bij Ellie... Koffie + heerlijk gebak. Mooie wandeling en daarna na Happy Hour, en een verrukkelijk Diner a la OMG".

Op vrijdag 30 juni2023: op vlindersafari in Dierenpark Gemert gegaan. Genoten van een prachtige locatie met veel vlinders, mooie planten en bloemen, binnen- en buitenterras. En winkel met leuke spulletjes. Daarbij een mooie verzorgde tuin waar je ook planten kon kopen. We vonden dit een hele leuke activiteit."

Op zaterdag 24 juni 2023 waren 7 leden aanwezig bij de midgetgolf bij Op Noord; een geslaagde zomermiddag.

19 juni 2023. Het huiskamerdiner met 6 personen was geslaagd en het zingen daarna was ook erg gezellig.

Op 18 juni 2023 waren 3 leden naar de cultuurboerderij voor een optreden van de Leonard Cohen Tribute Band. Het weer speelde mee, het was er goed vertoeven, en een duidelijk ander programma als een paar jaar geleden. Tot onze verrassing troffen we ook Karel en zijn dochter daar aan!

Zaterdag 17 juni 2023 waren 13 leden bij Richard te gast om daar te genieten van zijn kookkunst. Na wat eigen gebakken zoutjes en loempia's, volgde een uitgebreid buffet. Hulde aan de kok; het was heerlijk en ook heel afwisselend!

Op 15 juni 2023 genoten 6 leden van een heerlijke lunch bij de Rooi Pannen

Zaterdag 10 juni 2023 hebben 3 leden heerlijk genoten van een high tea bij Brown's Lunchclub in Veldhoven. En het bordje netjes leeg gegeten!

4 juni 2023. Een mooie, zonnige en gezellige zomermiddag georganiseerd door Gonnie met 4 deelnemers. Ontvangst met koffie en fris met gebak... Daarna een boswandeling van een uur en terug naar Gonnies zonnige terras voor HH. Daarna een heerlijk soepje en een smakelijke koude schotel.

Middagje bij Mariet, 29 mei 2023 Op deze stralende Tweede Pinksterdag ontmoetten 10 OMG-ers elkaar, gezellig keuvelend bij koffie met, gevolgd door een wandeling in het groene “bosje”. Tijdens de happy hour werd middels een vragenspel op ludieke wijze de praktische en gevoelige kant van de deelnemers belicht. Alle lof voor Arnold, die zijn taak als ober op zeer charmante wijze vervulde! Aansluitend werd het buffet alle eer aangedaan, nog even een kopje koffie, en daarna weer huiswaarts.

Op zondag 28 mei 2023 hebben 4 leden gewandeld in het Philips de Jonghpark en daarna pannenkoeken gegeten in de fruittuin.

Op zaterdag 20 mei 2023 zijn 4 leden en 2 aspirant leden naar de molen en het bakkerij-museum in Luyksgestel geweest. Mooie rondleiding, zeer interessant. Daarna nog drankje genoten op terras.

Op woensdag 17 mei 2023 hebben 5 OMG-ers gegeten bij De Bengel in Valkenswaard. Het eten was heerlijk, het was super gezellig en er is veel gelachen over allerlei onderwerpen.

Zondag 7 mei 2023 zijn 8 leden naar de Open Dag van palingkwekerij "de Rijpelaal"in Helmond geweest.

Zaterdag 29 april 2023 hebben 8 leden voor de eerste keer dit jaar midgetgolf gespeeld bij Op Noord

Zaterdag 8 april hebben 14 (aspirant)leden Jeu de boules gespeeld in Lieshout, en daarna een culinair samenzijn gehad.

Van 27 tot 31 maart zijn 9 leden op vakantie geweest in Duitsland. Een kleine impressie hiervan:

15 maart waren 8 leden aanwezig bij de Rooi Pannen voor een heerlijke lunch.

Op 8 maart heeft een aantal leden genoten van de dinnershow bij Inspiration Point

4 wandelaars..6 thuisblijvers De laatste 3 gingen om 21.30 uur naar huis Het was ouderwets gezellig

Op 4 maart bezochten 5 (aspirant) leden Nune Ville in Nuenen, het huis waar vroeger de geliefde van Vincent van Gogh, Margot Begemann, gewoond heeft. Alleen de benedenverdieping en de zolder waren te bezichtigen, waarbij wel uitgebreid uitleg was. Daarna kon via de tuin het atelier nog bezocht worden. Na afloop hebben de dames van het gezelschap nog even koffie gedronken.

Zondag 26 februari is een aantal (aspirant)leden naar Piet-Hein Eek (helaas geen foto's van die locatie) geweest en heeft daarna een diner à la Ontmoetingsgroep gehouden bij Ellie.

Op donderdag 16 februari is een groep aanwezig geweest in De Schalm voor een rondleiding die door Karel gegeven werd. Hij werkt als vrijwilliger in deze schouwburg. Heel interessant en leuk om een keer te zien; daarna is een aantal nog gaan lunchen bij de naast gelegen D'n Burgemister.

Op zondag 12 februari zijn Anjo, Angela en Koosje bij het haventje in Son geweest. Ze hebben er koffie gedronken, gewandeld en een hapje gegeten en bij een "vries" huisje bij het boekenaanbod gesnuffeld. Al met al een leuke middag, met mooi weer!

Zaterdag 28 februari hebben we met vijven het Edah- en orgelmuseum in Helmond bezocht. Het Edah-museum was eerder op een andere locatie gevestigd, maar nu dus gecombineerd met het orgelmuseum. Bij dit laatste museum zijn we gestart, en daar kregen we een demonstratie van alle orgels. Daarna volgde het Edah-museum: veel herkenning en nostalgie! Na afloop heen we nog even een friteszaak bezocht!

Sjoelen 15 januari 2023 En toen konden we eindelijk weer sjoelen. Acht leden gingen vol goede moed op twee bakken aan de slag. Lange tijd zag het ernaar uit dat ons nieuwe OMG-lid Richard (welcome to the club) met de eer ging strijken, maar uiteindelijk streefde Heleen hem voorbij! Tillie ging met de poedelprijs aan de haal. Na de happy hour liet men zich de erwtensoep en de pannenkoekjes goed smaken. Rond acht uur was het weer rustig in huize Mariet.

Gezellig etentje bij Montimar in Mierlo

7 januari 2023 Het kon eindelijk weer na twee jaar: een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst met elkaar. Koffie en gebak stonden reeds klaar toen de gasten arriveerden. Nieuwjaarswensen, knuffels en gezellig bijpraten! De Denktank had een bingo-spel georganiseerd, onder leiding van bingo-master Rob. Iedereen was vol vuur bezig met de kaarten en de fiches. De knabbels en de drankjes namen gretig aftrek en elke deelnemer ontving een prijsje. En toen was het tijd voor het nuttigen van heerlijke pizza’s, met voor elk wat wils. Aangezien we verbleven in het clubhuis van een handboog-vereniging kon een uitdaging in deze sport niet uitblijven. Onder leiding van Heleen werd door velen de schietkunst beoefend, iets dat wellicht tot een vervolg kan leiden. Nog even napraten bij een kop koffie, waarna men voldaan huiswaarts keerde.

Zaterdag 17-12-2022 Een klein groepje heeft fijn gewandeld bij Joe Mann in Best. Daarna nog iets gedronken in het paviljoen.

De kaasfondue was (met z'n vijven) heel gezellig; over de receptuur voor de volgende keer wordt nog nagedacht!

Zondag 27 november aten 7 leden bij De Driesprong in Veldhoven: lekker en gezellig.

Dinsdag 22 november hebben 4 leden heerlijk gegeten bij de chinese zaak Golden Garden bij het Kastelenplein.

Zondag 20 november zijn 5 leden naar de cultuurboerderij geweest voor een optreden van David Vos met Franse chansons. Het bleken niet alleen Franse, maar ook Duitse en naar het Nederlands vertaalde chansons te zijn; maar het was wel een geslaagde middag!

We hebben met drietjes zondagmiddag 30 oktober een mooie kunstroute gewandeld. Deze was uitgezet door de mooie bossen en vennetjes van landgoed Kapellerput in Heeze. Vooraf op terras koffie in het zonnetje en na afloop was het tijd voor een wijntje, ook nog steeds in de zon.

28 oktober2022 Met 6 personen bowlen bij Fletcher hotel , daarna terras aan 't water en nog afgesloten met een etentje in 't centrum van Helmond.

Zondag 23 oktober gingen 4 leden naar het Jan Visser Museum in Helmond:

Zaterdag 22 oktober hebben 4 leden een bezoek aan Museum Hoeve Strobol in St. Oedenrode gebracht.

Zondag 2 oktober hebben 5 (aspirant)leden in Nuenen de KunsT met een grote T-route in Nuenen gelopen. Er werden mooie locaties bezocht en er was verrassende en bijzondere kunst te zien.

Op 25 september zijn 4 leden naar een optreden van De Zjoem bij de cultuurboerderij in Middelbeers geweest. Met af en toe een zonnetje en vrolijke muziek in een snel programma was het zeker de moeite waard. Daarna nog even naar de 4 Linden gegaan om wat te eten.

19-23 september 2022 Vakantie in Enjoyhotel Am Rhein + zur Krone Met 7 leden in 2 auto's naar het vakantieadres gereden. Ontvangst met koffie/thee en gebak waarna een ieder zijn/haar kamer ging inrichten. Iedere avond was er een heerlijk en uitgebreid saladebuffet, een lekker soepje en een warm buffet. Als toetje ook nog ijs, pudding en of slagroom. Op dag 2 bezochten ze met de auto de nabijgelegen Loreley en genoten van de prachtige uitzichten en van het romantische, historische verhaal er om heen. Daarna nog het dorpje Goar aangedaan. 's Avonds een Bingoavond in het hotel. De derde dag met de,gratis, trein op loopafstand van het hotel naar Koblenz om cultuur en gezelligheid te ervaren. Het was ook nog eens heerlijk terrasweer ( 20 graden) Ín de avond was er een zanger die de gasten uitnodigde om te dansen; wat dan ook gebeurde. Ook op dag 4 weer volop zon na het optrekken van de mist tegen de bergen. Er werd besloten om een boottocht te maken met de Loreley Lijn Weinand: opstapplaats 100 meter van het hotel. Een stralende zon en een prachtige blik op de bergen met talrijke kastelen maakten deze 3 uur durende vaartocht heel mooi en indrukwekkend. Na het diner speelde een saxofonist nog mooie nummers en kon er weer gedanst worden. De volgende dag werden de koffers weer ingepakt en reden de 2 chauffeurs naar het dorp Kempen net voor de grens in Venlo. Hier werd gewinkeld , de prachtige oude huizen bekeken en...nog een laatste maaltijd gegeten bij een grill restaurant Daar smaakten de braadwurst , frikandellen en de frites heerlijk. De meeste vakantiegangers waren net voor het donker weer thuis.

Zaterdag 17 september zijn Rob, Mieke en Heleen naar het DAF-museum geweest. Rob en Mieke hebben daarna nog samen gegeten.

Donderdag 15 september heeft een groepje van 6 heerlijk gegeten bij De Slak. De groep bestond uit 5 leden en een aspirant lid: Karel.

Zaterdag 10 september 2022. Na de buien konden we om 16.00 uur de Jeu de boulesbaan op. Karel won de fanatieke wedstrijd,..Ini kreeg de poedelprijs. Daarna aan tafel..alle 9 deelnemers hadden een heerlijke bijdrage geleverd voor het diner a la OMG Rond de klok van 23.00 uur gingen de laatsten huiswaarts. De harmonie van Liessent kwam nog een serenade brengen voor 't geweldige initiatief voor alleenstaanden..ons clubje dus.

Een warme zomerse dag 4 september '22 8 vrouwelijke groepsleden hadden zich aangemeld voor de cursus loempia's maken bij Arnold in Lieshout. Na koffie/thee en gebak kon het snijden beginnen van de witte kool, de prei, de wortels, de uien en de kipfilet. Arnold en "kokkie" Lily lieten zien hoe de rijstvermicelli bereid moest worden. Daarna gingen ze gezamenlijk de keuken in om te zien hoe alles gegaard werd in de grote wok en werd er om beurten geroerd. Dit alles onder het genot van een lekker fris drankje. Na het afkoelen begon de kunst om er mooie loempia's van te vouwen. Dat lukte na enkele instructies goed en daarna werden ze in de wok met hete olie gebakken. Uiteraard werd er hierna geproefd en een ieder kon zijn eigen gemaakte loempia's mee naar huis nemen + het recept om het thuis nog eens dunnetjes over te doen. Een leerzame en gezellige middag dus!

21 augustus 2022. Gezellige middag met spellen en barbecue bij Lenie en Walter in Lieshout.

Boerengolf in Aarle -Rixtel op 31 juli 2022.

Zondag 24-7-2022 De Broeders in Sterksel. Rond 14.00 samenkomst van 9 leden bij de pit patbaan en picknicktafel achter restaurant de broeders. Aangezien het terras aan de voorkant van de broeders al vol was, moesten we onze drankjes zelf halen maar het was wel heerlijk koel onder de mooie oude bomen. Wel moesten we de vogelpoepjes voor lief nemen. De winnaar van het spel was de enige man in ons midden. Rond 17.00 schoven we aan aan de lange tafel binnen waar we genoten van het eten. De kok had echt zijn best gedaan. Het was een reuze gezellige middag en rond 19.30 keerden we huiswaarts.

Druk bezochte midgetgolf middag op 9-7-2022, maar liefst 13 personen.

Op zondag 3 juli werd er door een aantal (aspirant)leden en oud-leden gewandeld en wat gedronken op het terrein bij de Kienhoef in Sint Oedenrode.

Op donderdag 30 juni ging een aantal leden eerst lunchen bracht daarna een bezoek aan de Pluktuin in Mierlo

Op zondag 26 juni heeft een klein groepje genoten van het Volkoren-festival in Valkenswaard

Het dialectenfestival van 12 juni in Lieshout werd door een aantal (aspirant)leden bezocht: (en daarna bij Arnold en Francien afgesloten)

High Tea bij Brown's in Veldhoven

Zondag 24-04- Concert Jazz & Co. in museum “t Oude Slot “ Op deze mooie lentedag hebben 4 leden deze voorstelling bezocht; Koosje ,Gonnie ,Els en Heleen. Drie leden waren al heel vroeg op deze mooie locatie waardoor ze een gedeelte van het museum bezocht hebben. Het hele museum staat centraal ten aanzien van Veldhoven vorige eeuw en een stukje eeuw daarvoor. Er stond ook nog een gebouw dat nog gesloten was voor werkzaamheden tav nieuwe herinrichting. Daarna hebben we eerst nog koffie gedronken op het terras met Heleen die inmiddels ook gearriveerd was. Ook 2 kennissen van Koosje waren gearriveerd die erbij kwamen zitten.

De Mariahoutse liederen tafel organiseerde op 13 april '22 een gezellige middag met veel Brabantse liedjes. Ook was er een voordracht over hoe 't vroeger was door Annie v. Uden. De gasten werden verwend met krentenmik en koffie en een gratis lotje voor de loterij. Na een tussen stop in Lieshout voor nog een spelletje canasta gingen de 4 leden die deelgenomen hadden naar restaurant Le Souris in Nuenen voor het woensdagavond diner. Daar zat nog een lid van de OMG al op hen te wachten om te proosten op een gezellige en smakelijke avond

2 april 2022 De sneeuw die een dag eerder Lieshout nog wit had gekleurd was gesmolten maar het was nog wel erg koud op deze zonnige zaterdag. Na koffie + gebak gingen 5 leden toch de route tussen de Bavariafabriek en het Wilhelminakanaal lopen. 2 leden bleven vanwege lichamelijke problemen toch liever "thuis". Pauze werd gehouden bij BONT waar een pot warme koffie en...ambachelijk ijs voor ons gereed stonden. Op de terugweg scheen de zon al wat warmer op de gezichten. Na Happy Hour volgde het diner á la Ontmoetingsgroep. Een ieder had een gerecht daarvoor gemaakt: soep, salade, bloemkoolschotel, 2 soorten vlees , aardappelgerechten en nogatineijstaart als toetje. Er werd nog gezellig nagetafeld en na het verdelen van de onkosten kon een ieder tevreden huiswaarts gaan.

Zaterdag 26 maart hebben 5 leden van de Ontmoetingsgroep de wandeling Pak de Biezen gewandeld.Voorafgaand werd begonnen met koffie bij de Brabantse Kluis en werden de koeien bewonderd. Na afloop nog een terrasje na, en tenslotte thuis afgesloten met gehaalde friet.

Op zondag 20 maart hebben een geslaagd jubileumfeest gevierd bij de Stapperij in Spoordonk.

6 maart 2022 Een koude maar zonnige winterdag: 4 vrouwelijke leden kwamen om 14.00 uur bij Ine in Valkenswaard bij elkaar voor een lekker kopje koffie met heerlijke vlaai. Vandaar uit reden zij naar de Venbergse Watermolen en parkeerden daar de auto én Ine, die zelf vanwege opgelopen hielspoor niet mee kon lopen. Na een uurtje gewandeld te hebben voegden de loopsters zich bij Ine in het restaurant voor nog een lekker drankje. Daarna reden ze naar het centrum om bij restaurant : Café de Bel te gaan eten. Dat was lekker en gezellig.

Zondag 27 februari om 18.45 uur kwamen 5 leden bij Gonnie in woensel bij elkaar. Koffie en appeltaart stonden klaar. Daarna vertrokken zij in één auto naar de studio, omgebouwd als cafe, van Omroep Brabant op het Sciencepark in Son, waar zij ingeloot waren om het Fijnfisjenie mee mee te vieren. Bij binnenkomst kregen ze een sjaal met de tekst "fijnfisjenie" en een zak met munten voor de drankjes. Ieder 5 dus dat wel goed! Verschillende artiesten traden op o.a. de Alpenzusjes, Vieze jack, de Lawineboys en Peterselie. Achter de bar en de microfoon stonden Christel de Laat en Jordi Graat. Zij praatten de artiesten en de feestvierders bij. Er gingen ook schalen rond met heerlijke sushi hapjes. Uiteraard liepen de feestvierders mee in de polonaise. Grote en kleine camera's legden alles vast voor de live uitzending op Omroep Brabant. Klokslag 21.30 uur was het fisje afgelopen. Heel gezellig...voor herhaling vatbaar en hopelijk dan met nog meer leden van de OMG.

Surprise middag 4-12-2021

Ivm het slechte weer is besloten de wandeling te laten vervallen, gezellig gekletst en gegeten.

5 Personen hebben Glow Golf gespeeld in Eindhoven 21-11-2021

Wandeling en mosselen eten in Lieshout 13-11-2021

Van 6 t/m 10 november 2021 gingen 5 OMG-ers met 2 auto's naar Hotel Enjoy in Greetsiel Ost-Friesland in Duitsland. Eén lid moest afhaken vanwege een positieve coronatest. Het historische vissersplaatsje , 700 jaar oud, was een lust voor het oog en het was er gezellig toeven. Ook werd de stad Emden nog bezocht. De foto's van dit gezellig uitje spreken voor zich!

Bowling HUP Mierlo 31-10-2021

Kunst smullen Kapellerput 23-10-2021

12 september 2021. Gezellige High Tea bij Fletcher hotel Jagershorst in Leende.

Op 15 augustus, een zonnige zomerdag , kwamen 11 leden bij elkaar op het terras van "de Broeders" in Sterksel nabij Providentia: Providentia is een voormalig instellingsterrein bij het dorp Sterksel waar voor epilepsiepatiënten in verschillende woongroepen een beschermde woonomgeving gecreëerd werd. Door de grootte van het complex en de aanwezigheid van voorzieningen als een boerderij, kapel en een winkel leek Providentia op een klein dorp. Providentia begon als een verpleeghuis voor mensen met epilepsie. Door fusie werd het een onderdeel van de instelling Kempenhaeghe en kwam in de jaren zeventig de nadruk te liggen op wonen terwijl Kempenhaeghe uitgroeide tot een behandel- en onderzoekscentrum. Het terrein van Providentia werd in het nieuwe millennium ontwikkeld tot woonwijk met omgekeerde integratie. Begin 2015 gaf de gemeente Heeze-Leende de nieuwe woonwijk de naam Kloostervelden. De naam Providentia bleef behouden voor het klooster Providentia en de oprijlaan naar het klooster toe: Laan van Providentia. Na koffie/thee maakten zij een wandeling door de groente- en kruidentuin, liepen ze over het kerkhof ,waar overleden bewoners van Providentia liggen begraven en bezochten zij het Atelier galerie met kunstwerken door bewoners gemaakt. Hierna stond de tafel op het terras nog steeds gereserveerd voor hen en konden ze nog lang genieten , onder het genot van een drankje en hapje, van een heerlijke zomeravond!

Onbestendig zomerweer was voorspeld op zondag 8 augustus '21 met temperaturen tussen 16 - 20 graden. Toch kwamen 6 leden bijeen rond 14.00 uur op het terras van de Kasteelhoeve te Geldrop. Nog lekker in de zon met heerlijk appel/notengebak en een wandeling door de prachtige bloemen-en zintuigentuin. Daarna liepen ze in de stromende regen naar het kasteel dat open was voor bezichtiging. Vandaar uit naar het Weverijmuseum waar ook nog een expositie was van kimono's: JAPAN, VOOR EVEN MET GELDROP VERWEVEN. Voor enkelen was dit alles nog niet genoeg en zij bezochten nog : galerie De Ruimte even verderop, terwijl drie anderen het Horecaplein opzochten en bij Heerenkamer 23 een heerlijk pilsje/wijntje namen. Even later ook samen met de galeriebezoekers. Besloten werd om nog ergens te gaan dineren; helaas was de Italiaan al helemaal bezet dus werd er gekozen voor Restaria de Coevering waar de friet, salade e.a. ook heerlijk smaakten. Weliswaar begon het steeds frisser te worden op dat terras maar ze waanden zich aan de Zeeuwse kust! En .. bleven gewoon in vakantiestemming! OMG!

Pitch & Put, 27 juli 2021 Aangezien het golfspel op 4 juli na één hole vanwege de regen niet door kon gaan, kregen we van Pitch en Put in Oirschot een gratis herhaling op de golfbaan, een sympathieke geste waarvan we natuurlijk graag gebruik maakten. Dus togen de acht deelnemers dinsdagmiddag vol goede moed terug naar Oirschot. Op de prachtige banen werden er door twee teams 9 holes gespeeld, 18 stuks was voor ons beginners net iets te hoog gegrepen. Het puntenverschil was minimaal: 34 tegen 32, voorwaar geen slecht resultaat! Aansluitend werd er bij een drankje nog gezellig nagepraat en tegen zessen togen de spelers/speelsters weer huiswaarts, onder dankzegging aan de Pitch & Put voor deze “second chance”.

Na ☕+ gebak bij Ellie maakten we met 7en een wandeling in de omgeving langs de Gender en de Dommel... Na HH werd besloten om naar de Chinees te lopen.

Jeu de boules in Lieshout, 17-07-2021 De koffie stond klaar bij Francien en Arnold, en ook een heerlijke punt vlaai ontbrak niet. Kaatje, Jan en Joseph van de Jeu de Boules Club hadden het circuit al in gereedheid gebracht en onder een stralende zon werd op drie banen gespeeld, aan de zijlijn gadegeslagen door Antoinet, Dini en Joke. Het was erg gezellig, totdat Dini haar evenwicht verloor en met haar rollator op de grond viel. Na eerste hulp door medewerkers van de gealarmeerde ambulance werd in het ziekenhuis een gebroken bovenarm geconstateerd. Na behandeling werd ze voor revalidatie naar een zorgcentrum vervoerd. Wij wensen Dini van harte een voorspoedig herstel toe. Na dit intermezzo werd het spel voortgezet. Koosje werd de “winner of the day”, Rob nam vol trots de poedelprijs in ontvangst. Ook de leden van de JdB club ontvingen een attentie voor hun belangeloze inzet. Toen werd het tijd voor de happy hour, waarna er genoten werd van een subliem Indonesisch buffet, bereid door M&M. Tot slot: voor Guusje en Wim was dit hun vijfde deelname aan een activiteit, ze werden derhalve “vaste” leden van de OMG. Van harte welkom.

19 juni 2021...een heerlijk zomermiddag. Vijf leden kwamen samen op het terras van Fletcher Hotel Jagershorst in Leende; onder hen een ex lid dat wellicht op nieuw wil "intreden". Zij genoten van een heerlijke lunch omringd door heel vriendelijk personeel. Rond de klok van 2 kwamen er nog 4 leden bij die er gezellig bij kwamen zitten. Na een koud/warm drankje gingen 5 wandelaars het rondje Valkenhorst ( 4,4 km.) lopen. Dat voerde door een prachtig landschap van heide, varens en heuvelachtige paadjes. Na een uur voegden zij zich weer bij de achterblijvers en gezamenlijk werd nog nagepraat en bij gebuurt.

Op 13 juni 2021 om 14.00 uur was er gereserveerd op het terras van restaurant de 3 Gebroeders in Gerwen voor 9 leden. Arnold had afgemeld maar Mariet verscheen onverwacht ten tonele! Verspreid over 3 tafeltjes werd er lekker bijgekletst onder het genot van een drankje. Daarna vertrokken 4 wandelaars naar het nabijgelegen Kamerven voor een mooie wandeling met af en toe een drinkpauze op een bankje in de schaduw ; de temperatuur was opgelopen naar 25 graden! De andere 5 vermaakten zich op het terras. Na een uur waren de loopsters terug en werden er nog wat nieuwtjes uitgewisseld. De 2 Nuenense dames besloten nog via een mooie route terug te fietsen naar huis. Gonnie en Francien gingen nog een patatje en...ijsje halen bij de snackbar op het pleintje . En zo eindigde weer een gezellige en vooral zonnige middag van de OMG.

Vanuit Lieshout vertrokken Gonnie en Francien zondag 6 juni om 12.00 uur om een route van het Kloosterpad te lopen. Droog weer , rond de 20 graden en geen wind dus ideaal wandelweer. Het pad liep door de Lieshoutse bossen naar de Stad Van Gerwen en daarna langs het Wettens Broek naar de Oude Toren van Nederwetten. Op het terras in Nederwetten bij "de Kruik" zaten Rob en Arnold al op hen te wachten. De wandeling was wat langer uitgevallen omdat sommige paden stapvoets moesten worden genomen i.v.m. de nodige modder na de zware regenbuien van de vrijdag ervoor. Na de koffie/thee ging dit viertal naar de Voormalige Priorij Hooidonk achter de Hooydonkse Watermolen; een wandeling van 2x een kwartier. Deze priorij werd bekend door een mirakel: De zusters zouden een splinter van het Heilig Kruis bezitten. Dit is bij de inwijding van het toenmalige klooster door bisschop Bonifacius onderzocht. Hij dompelde de reliek onder water , de splinter zonk en er vloeiden bloeddruppels uit. Daarna bleef deze plek een bedevaartsoord tot op de dag van vandaag. Op de plek van dit Middeleeuwse klooster is in 1953 een gedachtenis kapel gebouwd '. Deze kapel staat in een processiepark met 17 Kruiswegstaties. Na dit alles bewonderd te hebben vertrok het kleine gezelschap weer naar het terras van "de Kruik "om te genieten van de inmiddels heerlijk schijnende zon en een lekker koud drankje waarna een heerlijke maaltijd.

Op een warme lentemiddag , 30 maart '21, gingen 2 leden en 1 aspirant lid aan de wandel vanuit het tuinterras in Lieshout. Met 4en buiten sporten mocht in deze strenge corona lock down periode. Samen bespraken zij de af te leggen afstand en dat werd 10 km. Door het Brabantse landschap met veel prachtige bloesembomen kwamen zij aan in Mariahout en staken daar bij de Lourdesgrot een kaars aan voor de gezondheid van alle OMG leden Verder wandelend kregen ze dorstige kelen maar er was nergens een terras met koffie/thee To Go Maar het eiervrouwtje stond met haar man in de tuin te werken en we vroegen of ze behalve eieren ook drankjes verkocht. Dat niet maar...heel vriendelijk ging ze naar binnen en kwam naar buiten met 3 flesjes water voor de drie dames! Zoals ons moeder zei: Nee héde en ja kunde krijgen! Ze liepen daarna verder door naar Lieshout en op het zonnige terras kregen ze van de gastheer een heerlijk koel drankje en hij verwende ze nog met gefrituurde borrelsnacks. Zo konden ze alle 4 terug kijken op een mooie middag.

20 maart 2021 ...eindelijk weer een activiteit van de OMG na een lange lockdown vanwege Corona. Met vieren buiten sporten mocht weer! Dus gingen Arnold, Heleen, Rob en Francien de baan weer op bij Op Noord na eerst een Coffee To Go met een koek uit Lieshout genuttigd te hebben buiten bij de picknickbank. De zon scheen maar het was wel fris met 6 graden. Er werd sportief gespeeld, ijverig genoteerd en gezellig gekletst! Rob kwam als winnaar uit de bus en mocht de medaille mee naar huis nemen. Nog een koffie tot besluit gedronken en zo werd het toch een geslaagde middag!

Gezellige middag in Geldrop. Op zondag 27 september troffen zes dames elkaar in de Kasteelhoeve in Geldrop, waar onder het genot van koffie en/of een wijntje gezellig bijgekletst werd. Aansluitend volgde een bezoek aan het Kasteel, met zijn vele mooie en stijlvolle kamers. Op de bovenverdieping was een prachtige expositie van hedendaagse schilderkunst ingericht, waarbij ook de kunstenares José van Lamoen aanwezig was. Tenslotte werd er nog een frisse neus gehaald in de prachtige tuin, waar tussen het vele groen de herfstbloemen uitbundig bloeiden.

Zaterdag 5 september De weersverwachting luidde: bewolking en regenbuien dus had Gerald van Op Noord 2 coronaproof zitjes binnen gereed gezet om te starten met de koffie. We waren met 8 leden. Na een gezellig "buurtrondje" scheen de zon en gingen we verspreid over 2 banen toch met het midgetgolfen beginnen. Dini reed met haar scoot mobile gezellig mee langs de banen en werd onze groepsfotograaf. Er werd fanatiek gestreden ...en uiteindelijk was de poedelprijs voor Mariet. Een 2e plaats voor Joke en als winnaar kwam Arnold uit de bus. We bleven nog gezellig na borrelen en bedankten Gerald voor zijn goede zorgen voor ons! We kijken weer uit naar de volgende midgetgolf op 3 oktober.

Een stralende nazomerdag op zondag 13 september 6 dames van de OMG gingen naar de voorstelling in de Cultuurboerderij in Oostelbeers Maar liefst 400 bezoekers kwamen op dit optreden af. Op het grote grasveld konden zij gemakkelijk op de gepaste corona afstand een plaatsje vinden en genieten van de Leonard Cohen Tribute Band I can’t forget Met het nieuwe programma ‘I can't forget’ speelt de elfkoppige Leonard Cohen Tribute Band een ruim 2 uur durend eerbetoon aan de op 7 november 2016 overleden zanger, dichter en schrijver. Onvergetelijke songs zoals Suzanne, So Long Marianne en Hallelujah worden afgewisseld met minder bekend materiaal in een sfeervolle setting. De band geeft de muziek een eigen schwung en de liedjes worden op passende wijze aan elkaar gesmeed. Het begon ooit met een kleine stille wens van muzikant Rinus van den Boomen: wat nummertjes spelen van zijn idool Leonard Cohen. Het groeide zoetjesaan uit tot een mooie, complete act. Pure oprechte liefde voor Cohens bijzondere muziek en teksten is de verbindende factor van alle muzikanten. Van elk optreden weten ze een intieme happening te maken. Mooi en ontroerend voor zowel Cohen fans als diegenen die niet direct iets met zijn muziek hebben. Afgelopen jaar heeft de band voor de tweede keer een succesvolle tour in Ierland gedaan en volgend jaar staan ook concerten in Portugal gepland. De band bestaat uit 11 leden. Voor namen en verdere informatie: zie de site van de cultuurboerderij. Het was dorstig weer dus de koude drankjes waaronder een Beerze biertje smaakten goed. De sfeer was geweldig op deze zonnige middag met prachtige muziek. Na afloop werd er nog een hapje gegeten bij restaurant "de 4 Linden" in Middelbeers.

ABBA, 30—8-2020 Ondanks de dreigende regenwolken togen 4 dames naar de Cultuurboerderij voor een openlucht concert van ABBA. Het grote terrein was ruim voorzien van tentdoeken en parasols, en op een enkel buitje na hebben we het redelijk droog gehouden. Het openingslied was natuurlijk “Waterloo”, waarna Anni-Frid en Agnetha hun roerige levensloop vertelden, een bron voor veel van hun liedjes. Dit werd uiteraard gestaafd door vele bekende ABBA-songs. Een heel fijne middag, traditioneel afgesloten met een lekkere hap in het plaatselijke cafetaria.

Zondag 23 augustus..dreigende wolken boven Lieshout... Nieuwe maatregelen van Rutte i.v.m. corona verspreiding.. Toch ..11 leden van de OMG om 14.00 uur op de koffie in Lieshout bij M&M en daarna met 12 spelers op de Jeu de boules banen van "ons Genoegen". Jan , Joseph en Kaatje waren de enthousiaste begeleiders van deze club. I.v.m. enkele buien werden door hen ook de Bavaria parasols opgezet. Er werd hard gestreden en ook gemeten.. Na 2 spelrondes maakte Jan de winnaars bekend: Wim: de 1 ste prijs, Mariet: de 2e prijs en Francien : de poedelprijs Daarna Happy Hour verspreid in huis en tuin . En daarna kon een ieder genieten van de heerlijke kant en klaar maaltijden van "Warung Ventje". Rond 21.00 uur vertrokken de laatste deelnemers van deze aktiviteit. "Ons Genoegen"ziet ons graag weer terug tot ons groot genoegen!:-)

Zaterdag 15 augustus kwamen 12 leden en 2 aspirantleden naar de Strabrechtse hoeve in Mierlo tussen 13.30 - 14.00 uur. Na koffie , thee , fris, bier en of wijn gingen 4 ervan een korte wandeling maken. Het was nog warm en benauwd weer na de lange hittegolf van 8 dagen lang. Het was gezellig en tegen de klok van 5 uur bestelden verschillenden nog een lekkere hap. Daarna ging een ieder weer huiswaarts!

12 augustus 2020 een zwoele avond in de tuin van Grieks restaurant Elpida in Nuenen Maar ...erg gezellig met de bijna jarige Joke.. Speciale gast Dieuwertje En 7 oud gedienden... Bedankt allemaal voor jullie inbreng en gezelligheid!

Zaterdag 8 augustus 37 graden...hittegolf ! Toch kwamen 14 leden naar de Beemdkant in Lieshout voor Oud Hollandse spellen en een BBQ. Gastvrouw Lenie en gastheer Walter hadden alles voor ons klaargezet: Tafels, stoelen, de spellen, de BBQ's, de koffie, de thee enz. en zelfs voor de liefhebbers: een heuse koude douche. Ook waren de vlaggen uitgestoken voor dit OMG feestje en lagen Keniaanse vlaggen op de tafel . De kersen- en aardbeien vlaaien gingen er goed in. Omdat het te heet was om de spellen te doen hield Walter wel een Bingo met eigen gemaakte plankjes met speelkaarten erop. Ook waren daaraan prijsjes verbonden. Op de gezellige muziek uit de speakers werd meegezongen en zelfs gedanst! Er werd vooral veel water gedronken en daarbij zoutjes en rauwkost knabbels om de hitte de baas te blijven. Tegen vijven maakte Walter de BBQ aan en even later werd er vlees opgeschept begeleid met 3 heerlijke salades door Mariet bereid. Als toetje was er nog een frisse fruitsalade ( van Francien ) en waterijsjes! We kunnen terug kijken op een heel gezellige en geslaagde middag en hopen hier nog eens terug te komen . Wel bij koelere temperaturen om als nog te genieten van het grote aanbod oud Hollandse spellen door Walter zelf gemaakt. Overigens...ze zijn bij hem te huur en de opbrengst hiervan komt ten goede aan een Kenia projekt. Lenie en Walter werden heel hartelijk bedankt voor hun gastvrijheid en tegen 21.00 uur waren de meeste gasten vertrokken. Weer een middag met een gouden randje!

18 juli 2002 Een zonnige zaterdagmiddag op het terras van de Leemerhoef in Aalst/Waalre. Gezellig samenzijn onder het genot van koffie, thee , een wijntje en een biertje. Met 11 leden en 1 nieuw aspirantlid : Guus uit Lieshout en... aspirantlid Angela die na het Ja woord een welkoms geschenkje ontving en nu ook lid geworden is. Tot besluit nam een ieder nog iets lekkers van de kaart en de frikandel speciaal zag er ook heerlijk uit! Een mooie afsluiting van een gezellige middag.

12 juli 2020 Een zonnige zondagmiddag die werd gestart op het terras van cafe Schafrath aan het Park in Nuenen. Maar liefst 13 leden kwamen naar deze sportieve en culturele activiteit, waarvan 2 nieuwe aspirant leden Ellie en Ini. Na een lekker kopje koffie/thee gingen 10 van hen mee in de voetsporen van v. Gogh. Een wandel route van ongeveer 5 km voerde ons langs praatpalen waar bij de schilder zelf aan het woord was over zijn tijd in het Nuenense dorp. We zagen o.a. het van Goghkerkje, het aardappeletershuisje, molen de Roosdonck, de Begemannfabriek, het domineeshuis en uiteraard het standbeeld van de "meester" zelf. Terug op het terras een lekker koud drankje genomen en tegen de klok van 5 uur geïnventariseerd wie er nog een hapje wilde eten. Dat waren er nog 9 en omdat buurman , de Chinees, geen plaats voor ons had gingen we naar de Griek: Elpida waar we in de gezellige tuin heerlijke gerechten bestelden én opaten! Joke en Francien dansten nog even de sirtaki en na een heerlijk kopje koffie ging een ieder tegen achten weer huiswaarts. Het was een super gezellige middag!

Op zaterdagmiddag 27 juni kwamen 9 leden bij Joe Mann op het terras bij elkaar. Volgens corona voorschriften aan 3 verschillende tafeltjes en na het ontsmetten van de handen. Het weer was wisselvallig en buien waren voorspeld. Des ondanks kon er door verschillende aanwezigen tóch nog gewandeld worden. De grote bui viel gelukkig toen we allemaal weer onder de overkapping zaten. Ook 2 ex-leden , die in het mooie natuurgebied ook een wandeling gemaakt hadden, schoven nog even bij ons aan. Zo werd het toch nog een gezellige en sportieve middag!

20 juni 2020...begin van de zomer. Een zonnige en gezellige middag in een tuin in Son na een stille corona periode! Dank aan gastvrouw Mieke en assistent Klaas!

Midgetgolf 6 juni 2020. Na een lock-down van zo’n drie maanden wegens Corona, waarin bestuur en leden alleen maar contact met elkaar hadden via de mail, kon eindelijk weer een OMG-activiteit plaatsvinden, en wel op zaterdag 6 juni bij de midgetgolf op Noord. Eigenaar Gerald had in het restaurant een prima “afstandelijke” ruimte voor ons gecreëerd, waarvan 14 leden dankbaar gebruik maakten. Begeleid door zon en wind werd er als vanouds fanatiek gestreden op de 18 banen. Annelies won de poedelprijs met 79 punten en daarna werd het spannend, want voor de hoofdprijs was er een close-finish: Ellie, Heleen en Mariet met elk 65 punten, Klaas met 64 punten, op de voet gevolgd door Rob, die er met 63 punten met de hoofdprijs vandoor ging. Proficiat Rob, first winner of the year !!! Aansluitend werd er bij een drankje en een hapje nog gezellig nagepraat, waarna eenieder weer met een goed gevoel huiswaarts ging.

Op 8 maart , een regenachtige zondag, kwamen 8 leden samen bij het oude luchthavengebouw : Echt Welschap Klaas , de organisator had 2 tafels voor hen gereserveerd. Na koffie /thee en bitterballen gingen enkelen van hen met "the leader"mee om een stukje te lopen en het park te bekijken. Vanaf de brug hadden zij een prachtig uitzicht...maar omdat het koud en nat was besloot men om terug te gaan naar het restaurant. Daar warmden ze weer op met een wijntje, soepke en /of warme chocomel en gezellige hartverwarmende "buurt". Het is zeker de moeite waard om deze activiteit te herhalen maar...onder andere weersomstandigheden. Klaas: BEDANKT!

Op 3 maart 2020 gingen 5 leden op bezoek bij : "Historische producten"van Philips georganiseerd door Rob. Allerlei producten van Philips en een stukje geschiedenis waren er tentoongesteld. Je beleeft er weer een heel stuk verleden tijd met bandrecorders, draagbare radio's en de eerste t.v.'s. Erg interessant. Halverwege het rondkijken dronken we gezamenlijk een bakje koffie. Na afloop bezochten we 't Boothuiske aan de Beatrixhaven een gezellig eetcafe waar we wellicht nog eens terug komen met de OMG! Hier was het genieten van een lekker drankje en een kleine lunch.

Vandaag was het hobbyen bij Antoinet. Om 14,00 begonnen we met een kopje koffie of thee met een stukje appeltaart. Daarna ging Betsie aan het borduren en Dini en Els en ik gingen kaarten maken. Els had zoiets nog nooit gedaan, maar we hebben er gewoon een workshop van gemaakt. Els had er zin in, zie de fotos en het ging haar goed af . En natuurlijk gingen de zelf gemaakte kaarten mee naar huis. Onder het genot van hapjes en een drankje hebben we een hele gezellige middag gehad. Om zes uur gingen Els en Betsie loempias halen die ook goed smaakten. Om half 8 ging iedereen weer naar huis.

Op zondagmiddag 16 februari 2020 zijn Tillie, Mariet, Hannie, Heleen en nog een vriendin naar een optreden van Lenny Kuhr geweest in de cultuurboerderij. Voor een uitverkocht zaaltje werd samen met Reinier Voet (gitaar en zang) en Mischa Kool (basgitaar, zingende zaag en zang), het nieuwste programma Het lied gaat door ten gehore gebracht. Het was een samengesteld programma uit verschillende albums, aangevuld met nieuw liedjes. Het waren vooral luister- en sfeerliedjes, en aan het eind werd toch nog, als toegift het liedje De Troubadour gezongen; wellicht omdat dit jaar het songfestival in Nederland georganiseerd wordt, en dit voor Lenny Kuhr toch de doorbraak geweest is. Wat opviel was het goede gitaarspel en de zingende zaag als begeleiding! Na afloop zijn we nog gezellig gaan eten bij de 4 Linden in Middelbeers, en daarna – in helaas heel slecht weer – huiswaarts gegaan.

Op 14 februari vond bij Francien het Valentijnsdiner plaats. Met 12en hebben we genoten van een heerlijke uitgebreide maaltijd, geserveerd door kleindochter en haar vriend, aan een mooi gedekte tafel met Valentijnsdecoratie. Ook de aanwezigen waren gekleed in de kleuren zwart, wit en rood. Koosje was zo geïnspireerd door de Valentijnsgedachte dat ze een paar mooie gedichtjes gemaakt had.

De Lieshoutse middag op 09-02-2020 was een succes: We waren met 6 vrouwelijke leden; één moest helaas vanwege een griepje verstek laten gaan. Na ontvangst in zaal de Koekoek met koffie/thee en vlaai begon het orkest Challenger te spelen...bekende wijsjes waarop gedanst kon worden en ook meegezongen. Tonproater Max ( 13 jaar ) bracht een mooie act en dat werd een uur later ook nog gedaan door Ciske ( Frans) die al mee dan 30 jaar humor op maat brengt. Er werd veel gelachen en de stemming zat er goed in. Er volgde nog een optreden van een jong muzikaal duo ,Max en Janneke, en zij brachten 3 Engelstalige liedjes ten gehore. Verder werden we verwend met bitterballen , borrelgarnituur , roggebrood met zult en tot slot nog een warm, knapperig worstenbroodje. Enkele van ons gingen ook nog even de dansvloer op en tot slot werden de liedjes: "DU"en LEEF"door een ieder luidkeels meegezongen. Wellicht volgend jaar weer maar dan hopelijk met enkele mannelijke leden erbij om nog meer de dansvloer op te gaan.;-)

1-2-2020 Het was een gezellig zaterdagmiddag bij de Brug in Mierlo oftewel HUP 6 spelers speelden op de 2 gehuurde banen en 2 supporters leefden enthousiast mee. Daarna bij het haardvuur nog gezellig na gepraat onder het genot van een glaasje én prijzen uitgedeeld! 5 leden gingen daarna nog naar het restaurant in het hotel om een heerlijk hapje te eten.

Sjoelen bij Mariet, 19 januari 2020 Tegen tweeën arriveerden de sportievelingen in Geldrop, klaar voor de strijd. Helaas moesten we enkele aanmelders teleurstellen, omdat de herberg vol was. Nadat er bij de koffie even bijgepraat was, kon het spel beginnen. Er werd op twee bakken gespeeld, de uitslag was een ex aequo voor Gonnie en Koosje. Na een verfrissende wandeling werd een beslissende ronde gespeeld, waarbij Gonnie aan het langste eind trok. De erwtensoep en de pannenkoekjes vonden gretig aftrek, en tegen half acht gingen allen voldaan weer huiswaarts.

3 november is een groep van 15(!) deelnemers naar het Fletscher Klooster Hotel Willibrordhaeghe in Deurne geweest en heeft daar uitgebreid genoten van een High Tea. Onder hen waren 3 aspirantleden: Een activiteit die zeker voor herhaling vatbaar is! Na afloop heeft een groepje nog een korte wandeling in de omgeving gemaakt.

Een stralende zondagmiddag op 15 september 2019 met veel zon een nieuw spel op een prachtige lokatie in goed gezelschap met lekkere drankjes en heerlijke hapjes Een middag met een gouden randje!

Het was goed toeven in Gemert: Heerlijk gebak bij de koffie/thee Fijne wandeling Zonnig terras + drankjes Spannende WK troostfinale van de vrouwen Verrukkelijke soep Lekkere broodjes, worst en salade Gezellig bezoek van de buren. Dank je wel gastvrouw Ria!

Midgetgolf, 26-05-2019 Onze eerste midgetgolf van dit seizoen. Acht leden streden op twee banen, gesteund door evenzovele supporters, die vanaf het terras toekeken. De eerste prijs bij de dames was voor Heleen, bij de heren ging Bob als nieuwkomer met de eer strijken. Tevens ontving hij de “wissel-medaille” voor de beste score van de dag. Tot grote teleurstelling van Ellie kreeg Ria de poedelprijs, met slechts één puntje verschil. Tja Ellie, volgende keer een nieuwe kans !!!

19-5-2019 Bezoek aan de Vlindertuin Klein Costa Rica in Someren. We begonnen om 12.00 uur met koffie op het terras. Leuke tuin en mooie dieren. Het was redelijk bewolkt dus niet al te warm in de serres. Na het bezoek lekker op terras gezeten, toen scheen de zon. Een van de medewerkers kwam vertellen dat de vissen gevoerd gingen worden. zijn nog gaan kijken. Prachtig gezicht en interessant hoeveel verschillend voedsel ze krijgen. Al met al een leuke middag.

Op zondag 28 april '19 huurde Arnold de Jeu de Boulesbanen van "Ons Genoegen" : in Lieshout. Er was veel regen voorspeld maar gelukkig bleef het droog en zelfs de zon liet zich af en toe zien; het was wél koud met 13 graden. Na de koffie/thee + gebak bij Arnold liep iedereen mee naar de banen aan de overkant van de straat. We waren met 12 leden maar omdat 3 van hen niet mee konden spelen waren er ook vrijwilligers van de J. d. B.vereniging bij ! Er werd enthousiast gespeeld , Jan hield het scorebord bij en de trotse winnaar werd Lex die een grote droppot als kado in ontvangst mocht nemen. Na deze wedstrijd terug voor Happy Hour en Indonesisch buffet dat een ieder zich goed liet smaken.

Op 21 april 2019, een zonnige 1e Paasdag kwamen 14 leden bijeen bij Ria om de Paasbrunch te genieten. Het verzamelen was op haar gezellige terras en toen de soep werd opgediend konden we binnen aan mooi gedekte tafels plaats nemen. Een ieder liet het zich heerlijk smaken en er werd druk gebuurt. Er werd door ijverige dames afgewassen en opgeruimd en de anderen gingen weer lekker in de zon zitten buiten. Daar werd het heerlijke toetje nog opgediend. 11 sportievelingen gingen nog een rondje wandelen o.a. langs het Boerenbondmuseum. Terug op het terras werden enkele leden getrakteerd op: druppels van: De larve van de Wilgenschuimcicade (Aphropphora salicina) is donkerbruin, bijna zwart, met enkele lichtere vlekjes. De volwassen cicade is een centimeter groot, de larven in het schuim waren zowat de helft zo groot. Het schuim wordt afgescheiden uit het achterlijf via de “buisjes van Malpigi”, ademhalingsholten in het achterlijf. Bij de Wilgenschuimcicade is het schuim zo overvloedig en zo vloeibaar, dat het snel water wordt (smaakloos!). Het schuim beschermt de larve tegen droogte, regenval en mieren. Al het vocht halen de beestjes uit de wilgen! Spectaculair hoor, waterende waterwilgen op een zonnige dag! Tegen de klok van zessen werden de stoelen van het terras weer opgeruimd en ging een ieder voldaan en tevree huiswaarts. Een compliment voor gastvrouw Ria is hier zeker op zijn plaats.

12 leden waren op vakantie in Westerwald

Activiteit van Gonnie en Antoinet Vandaag om 14.00 uur verzamelden 10 leden van de OMG bij mij ( Antoinet) thuis op de Joris Minnestraat 29. Mariet had op nr 13 aan gebeld maar daar was mijn naam onbekend. Na een telefoontje van Mariet,zo van: op welk nr moet ik zijn? Nou... Niet op nr 13 maar op 29. Ik stond buiten op de uitkijk en opeens riep Mariet, Ik zie jou, Toen zag ik haar dus ook. Marij kwam later, maar die was dan ook " de weg kwijt" maar had het uiteindelijk ook gevonden. Na de welverdiende koffie en gebak moesten we even een oplossing zoeken voor Lex die zich al snel thuis voelde tussen al die dames. Maar Marij was heel vindingrijk en stelde voor om de rolstoel bij Dini op te halen. Dat was natuurlijk een heel goed idee. Toen zijn we met zijn allen naar het Philips de Jongpark gegaan en hebben daar heerlijk gewandeld. Het weer werkte mee. Na de wandeling nog even iets gaan drinken in het restaurant aldaar. En daarna weer met zijn allen naar cafetaria Unique waar we een hapje gegeten hebben als afsluiting van een hele geslaagde en gezellige middag.

Sjoelen bij Mariet, 27-01-2019. Het was weer berengezellig in Geldrop. Buiten hevige regen, binnen een spannende strijd en hilariteit. Lekker bijkletsen bij koffie en appeltaart, uiteraard met veel slagroom, en daarna in de startblokken voor het sjoelen. Corrie ging er met de hoofdprijs vandoor, in tegenstelling tot Rob, de normale nummer één, maar hij moest het nu doen met de poedelprijs. Goed gedaan Rob, laat anderen ook maar eens winnen! Na de happy hour, een stevige erwtensoep plus plannekoekjes, en een laatste koffietje, toog eenieder tegen achten voldaan weer huiswaarts.

Kleine impressie van de gezellige Nieuwjaarsborrel in Lieshout.

De weersverwachting was veel regen, geen zon maar wel 14 graden op deze elfde november in 2018 Het verzamelen om 13.30 uur was volgens afspraak bij de Hoijse Hoeve in Someren maar....deze bleek wegens schilderswerkzaamheden gesloten te zijn. Dus via een aanwijzing op de voordeur naar De Soete inval ; ook in Someren! Daar was in eerste instantie geen plaats voor 9 personen...Bob haakte af vanwege de verwachte buien en...hij was de enige man van het gezelschap; hij besloot om voetbal te gaan kijken thuis. Na aankomst van Koosje , die direct na een telefoontje aan haar , hierheen was gereden was er tóch nog een tafel vrij voor ons. We genoten van koffie/chocomel en latte en daarna kozen we een wandelroute: Het Allemanspad van 5 km. De regen viel mee, af en toe werd de paraplu opgestoken. Het pad voerde o.a. langs het Keelven. Na zo'n anderhalf uur lopen kwamen we bij Manege het Keelven waar we een lekker drankje nuttigde , sommigen zelfs met vla. Toen het al wat donker begon te worden kozen we een kortere route terug naar de Soete Inval waar ze al verwachtingsvol op onze terugkeer wachtten. Er werd een mooie tafel voor ons gereed gezet en onder het genot van een drankje koos een ieder een lekkere hap uit. Het personeel kreeg na afloop een compliment voor de prettige bediening en het lekkere eten. We vertrokken als laatste en iedereen was het er over eens: het was een gezellige, sportieve en culinaire middag geweest! Met dank ook aan allemaal voor de gezelligheid.

Op een mooie herfstdag , 4 november '18 werd er in Geldrop gewandeld, gesjoeld , gegeten, gedronken en veel gelachen. Gastvrouw Marij : bedankt voor deze gezellige zondag!

Op een zonnige herfstmiddag op 13 oktober met temperaturen rond de 25 graden kwamen 10 leden naar midgetgolf "Op Noord" om een balletje te slaan. Twee van hen hadden hun kleindochter meegebracht; een daar van mocht mee spelen en....was heel blij met de poedelprijs. Onder het spelen strikten 2 leden ,die niet mee speelden, de kalenders voor het nieuwe herfst-winter programma in elkaar! De 2 mannen behaalden de 1e en 2e prijs en werden daarvoor "rijkelijk" beloond met een zoen en een kadootje! Na afloop nog gezellig met z'n allen wat gegeten bij cafetaria Unique in Woensel.

23 -09-'18 Op een regenachtige , koude september zondag was het gezellig toeven in de warme kamer bij Arnold in Lieshout. Na koffie met gebak werd het eerste spel op tafel gelegd en gespeeld: het slingerpad. Heel behendig moest men zijn om de maximale score van 10 punten te halen. Daarna werd om beurten en aangemoedigd door elkaar gespeeld met : Het kat en muisspel, De knikkerkast, Topbal, Balletje wip, Pluimert, Wielrolbaan Na afloop keken de deelnemers naar de topper : PSV- Ajax en verzorgden Arnold en Francien ondertussen het Indonesisch buffet. Dat smaakte uitstekend en...ondertussen maakte PSV de Amsterdammers in met 3-0! Na het eten was er nog koffie voor de liefhebbers en kon er weer opgeruimd worden. Het bedrag van de huur van deze spellen komt ten goede aan een projekt in Kenia van Walter en Lenie Swinkels ook uit Lieshout.

Zondag 22 juli '18 was weer een tropische dag in een reeks van 6 droge, warme zomerweken . Maar met vieren maakten we er een gezellig samenzijn van: Eerst genoten we van koffie/thee en appelgebak. Daarna koos gastvrouw Lisette voor een schaduwrijk bos...bij Joe Mann in Best waar we een mooie wandeling maakten. Aangekomen op het terras aldaar genoten we van een verfrissend drankje en reden weer terug naar Woensel. Terwijl de gastvrouw de tafel dekte en de laatste hand legde aan het diner genoten de andere 3 van een lekker slokje op de bank. Ham met meloen was een heerlijk voorgerecht en de koude komkommer- aardappelsoep was heel verrassend. Het hoofdgerecht was een aangenaam pittige Thaise kipschotel. Het "grand dessert" met passievrucht , pruim en ijs was een verrukkelijke afsluiter! Na nog een bakje thee/koffie verlieten we pas om 22.00 uur Lisette's gezellige appartement!

Zondag 8 juli werden we vanwege het warme weer door Babs ontvangen met koffie en nogatine ijstaart. Daarna maakten we een mooie wandeling door het Bliksembosch en omgeving. Bij terugkomst smaakten de hapjes en drankjes prima en aan een mooi gedekte tafel genoten we van een heerlijke salade, haring en andere gerechtjes. Tot slot werden de eendjes nog gevoerd door Babs. Voldaan ging een ieder huiswaarts na de gastvrouw hartelijk bedankt te hebben voor deze aangename zondag.

17 juli 2018 Het was weer genieten bij restaurant "de Slak"in Eindhoven.

Op zondag 1 juli gingen 4 leden ( allen van het vrouwelijk geslacht ) op de pedalen voor het Rondje Eindhoven bij zomerse temperaturen van 29 gr. Start was bij 't Wasven en na enkele kilometers was er koffie + gebak op het terras van Den Kleine Dommel . Daarna richting Geldrop en langs het kanaal weer naar Eindhoven waarna de fietstocht ons langs de Dommel voerde. Na zo'n 30 km vonden we nog een koel terras onder de bomen in het Philips van Lenneppark. Het pilsje en wijntje waren dik verdiend! Daarna nog een frietje bij cafetaria Uniek en daarmee was de warme zondag weer goed ingevuld.

7 juli '18 : Playback show in Gemert Maar liefst 22 leden waren aanwezig bij Huize Ria in Gemert waar zij samen met Marij een leuke activiteit organiseerden. Het was een gezellige middag met koffie/thee en gebak. En daarna wat lekkere andere verfrissende glaasjes. Janske uit Geldrop bracht ons een uurtje lang mooie luister- en meezingliedjes ten gehore begeleid op haar gitaar. Daarna ging het vlees op de BBQ en kon iedereen genieten van heerlijke salades, brood , fruitsalade enz. Als toetje nog een heerlijk ijsje na. De playbacknummers werden opgevoerd door Ria en Marij met Jan en Kjeld met het nummer : Banjo Boy Francien bracht het nummer van Dorus: 2 motten Ria vertolkte Gitte met : Ich will ein cowboy als Mann En Marij stal de show met het nummer : Ich hab mich 1000 mahl gewogen van Ernst De jury was unaniem van mening dat het laatste nummer de wisselbeker verdiende. Het was wederom een geslaagde activiteit !

24 juni '18 vertrokken 8 leden vanaf de blokhut van Scouting GF Bernadotte te Eindhoven voor de Lions fietstocht van 42 km. De opbrengsten van deze dag kwamen geheel ten goede aan de Kledingbank Eindhoven. Er werd koffie + gebak genuttigd bij D'n Kleine Dommel op de Collse weg en vervolgens ging de route via Stiphout naar Lieshout. Omdat Arnold daar naar de WK voetbalwedstrijd aan het kijken was verstoorden ze even zijn rust en dronken er uiteraard wat BAVARIA en een colaatje. De klok tikte door en ze namen een kortere weg : via het Kanaal naar "De Zwaan " in Son om een stempel en een traktatie op te halen. Daarna weer een "Short Cut" via Bokt en Eckartdal naar de BBQ die gereed stond bij ons vertrekpunt. Arnold voegde zich daar bij de 8 fietsers. Het vlees en de salades smaakten heerlijk en na een sportieve en gezellige dag kon een ieder zijn weg huiswaarts weer nemen.

En de boer (in) ...hij/zij ploegde voort.... Op een mooie 1e Pinksterdag kwamen 7 leden naar Stiphout om bij Mieke koffie te drinken met een heerlijk stuk kersengebak erbij. Met 2 auto's reden ze naar de Boeremert in Brouwhuis. Naast demonstratie van oude ambachten waren er ook allerlei dingen te koop en speelde er diverse bandjes op het podium. Het zonovergoten terras van zaal Vissers was bomvol maar ze veroverden toch een mooie plaatsje om een verfrissend drankje te pakken. Tegen sluitingstijd van de mert namen ze nog een lekker frietje in het cafetaria en sloten af met een kopje koffie bij Mieke.

Van 2 t/m 6 mei gingen 16 leden met 4 auto's naar Hotel Bilstein in Lennestadt in Sauerland voor een ALL-INCLUSIVE vakantie. We bezochten in deze dagen het plaatsje Willingen voor een kijkje in de glasblazerij en de skischans Muhlenkopfschanze. We maakten een boottocht over de Biggesee. Met de bus maakten we een mooie toer door het mooie landschap naar Soest. Her weer was ons gunstig gestemd....alle dagen zonovergoten en de gele paardenbloemen groeiden welig in de groene weiden. Ook vierden we er de verjaardag van ons erelid Riet. 's Avonds werd er door sommigen gekaart en de anderen konden in de pub meezingen , dansen en feesten. Op de terugweg bezochten we nog het plaatsje Moers en bekeken we het museum in de burcht daar. We sloten deze mooie dagen af met een heerlijke lunch in de Ierse PUB Fiddlers in deze stad. Hermien werd hartelijk bedankt voor de geweldige organisatie van deze reis met een toepasselijk lied! ( zie bijlage )

Zondag 29 april '18 Vanuit Lieshout reden we met 5 leden naar Uden voor het Festival van het Nederlandse lied . Voor de 11e keer georganiseerd door HET KOOR ZONDER NOTEN. We kwamen aan in de regen en zochten een overdekt terras op de markt voor een warm drankje. Vandaar uit konden we toch het podium zien en de klanken van diverse koren horen. Wat later toen de zon doorbrak gingen we buiten staan en genoten van het Zeeroverorkest en van de band Fox en de Strotjes met oude nummers uit de jaren 60: Peter is mijn ideaal, Een beetje, verliefd is iedereen wel eens...Oh foxy foxtrot met je elastieken benen en vele anderen. Een gezellige, muzikale middag die volgend jaar weer voor herhaling vatbaar is!

Lente inluiden met heerlijke lunch. Woorden zijn hierbij niet nodig.!!!

15 personen hadden een gezellige Paasbrunch in Gemert

Op vrijdag 24 januari gingen we uiteindelijk met 15 mensen (2 zieken) richting Den Haag. Er waren ook mensen van buiten de groep meegevraagd. We vertrokken rond 9 uur vanuit Helmond. In de bus werden we getrakteerd op koffie met koek. Rond het middaguur werden we in Scheveningen afgezet, waar ieder voor zich ging lunchen. Jammer dat het erg waaide zodat een wandeling er echt niet in zat. Vervolgens bracht de bus ons naar het gebouw van de Tweede Kamer. Met veel veiligheidsmaatregelen werden we toegelaten. We kregen een rondleiding van iemand van 50 Plus die heel interessant kon vertellen. Tijdens de koffie konden we nog een praatje maken met Henk Krol. Ook hebben we nog een debat meegemaakt op de publieke tribune. De bus stond er alweer om ons richting thuis te rijden. Onderweg hebben we heerlijk gegeten in het plaatsje Gameren (in de Betuwe) De stemming zat er goed in, de hele weg is er gezongen in de bus. We werden weer keurig in Helmond afgezet na een leerzame, vrolijke en gezellige dag. Lia.

Vandaag hebben we met 8 personen glow midgetgolf gedaan, iedereen vond het erg leuk en een hele nieuwe ervaring. Na afloop kregen we nog lekkere hapjes en 2 drankjes ,dit hoorde bij het arrangement dat ik geboekt had. Winnaar was Joke...zij is dus degene die de volgende keer verslagen moet worden ??. Waar op de kalender de volgende keer bowlen staat, gaan we dus dit glowgolf weer doen, even aanpassen op de kalender dus. Aanmelden kan bij mij, het kost €.15,00 ,dit is dus het 18 holes golfspel en 2 drankjes naar keuze en lekkere snacks.

Dit jaar was de Jaarafsluiting bij Els, er kwamen 8 leden om 20.00 uur voor de koffie met wat lekkers. Koosje had het spel Gespreksstarter meegenomen, zodat ieders eigen mening over diverse onderwerpen naar voren kwam! Na de diverse hapjes en drankjes was het al heel snel 24.00 uur en konden we elkaar uitbundig het beste wensen voor 2018. Al met al een geslaagde gezellige avond, en om 01.00 uur ging iedereen huiswaarts.

17 december '17 Op zondagmiddag 17 december verzamelden 6 leden zich bij Hotel Jagershorst in Leende voor koffie+ slagroomlikeur en cake. Daarna gingen de wandelschoenen aan voor een tochtje van 4.4 km : Speuren op de Spinsterberg ...een mooie route! De temperatuur was aangenaam , 4 gr., en bijna geen wind. Terug bij het restaurant nog wat lekkers gedronken en de appelflappen erbij waren ook heerlijk! Toen het al donker begon te worden ging ieder weer huiswaarts!

Rondleiding Lavans 1-12-2017

Sjoelen bij Mariet, 9 december 2017 Rond 14.00 uur toog een achttal enthousiastelingen richting Geldrop. Eerst natuurlijk koffie/met, en gezellig even bijkletsen. Daarna stortte men zich op de twee sjoelbakken voor een sportieve strijd. Uiteindelijk behaalde Koosje de hoogste score, zeker een prijsje waard, uitgereikt tijdens de happy hour. Vervolgens liet men zich de snert en de pannekoekjes goed smaken. Nog een laatste koffietje en toen werd het weer rustig in Geldrop

Rikconcours 11-11-'17 10 kaarters hadden zich aangemeld voor het rik concours bij Arnold in Lieshout. Na koffie en gebak konden de spelers na loting aan een van de 2 tafels deelnemen. Er werd gespeeld om geld en punten! En Joke nam de rol van serveerster op zich om een ieder te voorzien van drankjes en hapjes. Na 2 rondes werden de prijzen uitgereikt: Hermien behaalde de 1e prijs, Francien de 2e , Babs de 3e en Dini de poedelprijs. Daarna werd de soep geserveerd bereid door Lia . Als hoofdgerecht had Hermien een paddenstoelen ragout gemaakt en Francien een kip-broccolischotel. Arnold had nog kipkluifjes gebakken en rijst gekookt.. en Joke had de toetjes ingeslagen. Enkele leden vertrokken huiswaarts maar 7 kaarters hadden er nog geen genoeg van en er werden nog een paar spelletjes gebold! Tegen middernacht gingen de laatste gasten naar huis. Een gezellige dag die zeker voor herhaling vatbaar is!

Diner Rooi pannen 21 september 2017 Maar liefst 13 leden hadden zich aangemeld voor het 4 gangen diner bij de Rooi Pannen in Eindhoven. We zaten aan een prachtig gedekte tafel in restaurant : les Tuiles Rouges. We kregen een heerlijke amuse van tonijn begeleid door lekker brood en roomboter. En daarna een heerlijk gebakken roodbaars en een verrukkelijk stukje kalkoen. Het nagerecht zag er fantastisch uit! Het was een gezellige en culinaire avond. Zeker voor herhaling vatbaar!

Hobbymiddag 10 september 2017. Om 14.00 werd de activiteit gestart met koffie en vlaai. Rond 15.00 uur gingen de dames hun tassen uitpakken en begon iedereen heel ijverig aan hun meegebrachte werk. Er werden hele mooie kaarten gemaakt. Francien had een schellekoord bij zich om af te maken. Maar dat was gewassen en dat moest afgewerkt worden met vlieseline en even gestreken. Dus die verdween naar boven naar de strijkplank. t Lag tenslotte al 22 jaar in de kast te wachten om eens afgemaakt te worden, dus een mooie gelegenheid nu. Toen ze beneden kwam, wilde ze het schellenkoord eigenlijk lang uit op de tafel leggen, maar de dames hadden hun meegebrachte spullen op de hele tafel uitgestald zodat er voor Francien weinig plaats over bleef. Daarom koos zij er voor om weer naar boven te gaan waar zij het werkstuk languit op de strijkplank kwijt kon. Zoals de foto's laten zien was het een zooitje maar wel héééél gezellig. Onder het genot van een glaasje en wat te knabbelen kwamen de verhalen los. Ook een uitgebreid verslag van onze vakantie in Macedonië kwam aan bod. Nadat de opruimingsdienst haar werk had gedaan om wat plaats op tafel te creëren konden we genieten van een welverdiende kop soep en broodjes kroket en koffie. Al met al was het een hele geslaagde en gezellige middag en rond 20.00 uur gingen de dames weer huiswaarts.

Zondag 13 augustus '17 Na koffie + pandancake ( van Lily ) in Lieshout reden 14 leden met 4 auto's naar Drimmelen. Maar eerst even langs de jarige Job ,een paar straten verder op, omdat zij vanwege haar verjaardag niet mee kon. We vereerden haar met een : Lang zal ze leven en allemaal boden we haar een gladiool aan. Met "de Zilvermeeuw 2" maakten wij vervolgens een vaartocht van 2 uur over de Biesbosch . Koffie, appelgebak, broodjes kroket en ijs..het smaakte er allemaal lekker en we konden heerlijk op het bovendek zitten en genieten van dit prachtige natuurgebied. Daarna terug naar Lieshout voor Happy Hour op het terras met verschillende soorten kroepoek gebakken door kokkie Lex. Aansluitend een heerlijk diner á la Ontmoetingsgroep met veel heerlijke gerechten door 8 verschillende leden bereid. Tussendoor werd nog wat gezongen uit zangbundeltjes van een liederentafel. Rond 23.00 uur vertrokken de laatste gasten! Weer kunnen we terugkijken op een gezellige zondag.

Fiets-4 daagse Drenthe 2017 Maandag 24 juli vertrokken 6 leden van de OMG met 2 auto's en 2 fietsen vanaf de Ouverture naar Westerbork. Daar was een huisje gehuurd door Arnold op Vakantiepark Het Timmerholt. Maar eerst was er nog een lunchstop bij La Place in Apeldoorn. Na het inrichten van het huis en het verdelen van de slaapplaatsen werden 4 elektrische fietsen opgehaald bij de plaatselijke Fietsenzaak. Els had voor de eerste avond chili con carne gemaakt + salade. 25 juli 40 km route door Zwiggelte, Amen, Assen, Bovensmilde en Hooghalen met veel regen maar ook van tijd tot tijd de zon. Francien bereidde de maaltijd met wok groenten en kippendijtjes en als toetje een BASJE ( boerenjongens, advocaat en slagroom) t.e.v.de 20e verjaardag van kleinzoon Bas. 26 juli 40 km op de pedalen door Beilen, Hoogersmilde, Dwingeloo, Spier en Wijster met veel zon ! Spareribs + frites gehaald bij restaurant de Brombeer op het park. 27 juli 40 km door Witteveen, Aalden, Meppen, Mantinge, Holsloot, Dalen, Gees en Nieuw Balinge. Kliekjes dag + verse gehaktballen van de plaatselijke Jumbo! 28 juli. Na het inpakken van de auto's en het schoonmaken van het huis de 30 km route door museumdorp Orvelte, Schoonoord, Grolloo, Exloo, Drouwen, en Elp. Over de rode loper op weg naar de medaille! Stop voor diner bij AC Apeldoorn en koffie na op de Ouverture! Het was een mooie week in Drenthe met veel fietsplezier, mooie natuur, cultuur en avontuur!

Fietstocht 2 juli 2017 Organisator: Jos We hadden als startpunt : de Zwaan in Son, verzamelen om 12.00 uur en vertrek om 12.30. Vooraf hebben we de weersomstandigheden afgezien en op het moment van aanrijden hadden we weer prachtig weer tot het einde van de activiteit toe. Route was enigszins aangepast vanwege modderige paden. Na 1 uur rijden waren we in Lieshout waar Arnold voor ons een heerlijke lunch klaargemaakt had. Dat was smikkelen met een passend drankje erbij en na een gezellig samenzijn pakten we weer onze vervolgroute, op weg naar Son, met onderweg een bankje en een terrasje langs het kanaal. Jos bracht voor ons nog een hapje en drankje mee voor onderweg .We hadden het reuze gezellig. Hierna gingen we weer ieder zijn weg, alle tevreden. Dank je Arnold en Francien voor de gastvrijheid.

Bezoek aan kasteel Croy

Bezoek mooie tuin in Best

Cultuurboerderij op zondag 14 mei 2017. Op zondagmiddag met z’n zessen genoten van een mooi optreden van TipJar, een leuke combinative van muziek en zang. Wisselend vrolijk en ingetogen, maar allemaal even mooi. Bij de koffie hadden we lekker Syrisch gebak. Na afloop hebben we nog een hapje gegeten in Middelbeers. Al met al een gezellige dag.

Festival van het Nederlandse lied te Uden op zondag 30 april 2017 Na koffie in Lieshout met 5 leden naar Uden ; al gauw een plaats op het terras gevonden bij : De heerlijkheid. De frietjes, broodje kroket en frikandel speciaal smaakten heerlijk onder de klanken van verschillende koren waaronder het organiserende koor: Het koor zonder noten . Daarna naar een ander plein om te luisteren naar het Piratenkoor: Man over boord + Waterzooi Om 17.00 uur naar de Markt voor de afsluiting met Stef Ekkel en Fox en de Strotjes. De zon scheen heerlijk en het werd 20 graden deze laatste April dag! Na lekker mee gezongen en gedanst te hebben weer terug naar Lieshout voor een "afzakkertje" met wat Indonesische hapjes. Deze activiteit is zeker voor herhaling vatbaar en staat al genoteerd in onze agenda's !

1e Paasdag 16 april 2017 Om 11 uur met de eerste deelnemers aan de koffie + paasgebak in Lieshout. De fietstocht die gepland stond was vanwege het koude en onbestendige weer afgeblazen! Buiten werd er wel gefietst .. Jeugd wielerronde van Nederland voor de deur ; dus we konden vanuit de warme kamer toch naar de "trappers" kijken! Tegen de klok van 2 kwamen de andere leden die zich aangemeld hadden voor deze dag. In de middag was er nog een zonnig uurtje en ging een groepje van 6 leden een wandeling door het dorp maken om een frisse neus te halen. De anderen dekten alvast de tafel voor het Diner á la OMG. De kokkies gingen om beurten de keuken in om hun gerecht gereed te maken. Alles smaakte weer verrukkelijk en de sfeer was gezellig. Na het optellen van de rekeningen en het bedrag delen door het aantal mee eters kon een ieder weer tevreden en voldaan huiswaarts keren.

Bezoek Varkensmuseum Eersel

Het was weer echt ... Ontzettend gezellig en lekker Mooi weer en prachtige wandeling in de Stiphoutse omgeving Goed georganiseerd Dank aan organisator Marcel met assistent Mariet voor deze heerlijk herfstzondag! Op 16 oktober verzamelden zich 12 leden van de ontmoetingsgroep (OMG)waarvan Babs en Mark als adsp.lid) rond 14.00 uur bij Marcel voor koffie met gebak in Stiphout. Dank zij het stralende weer konden we buiten in de tuin lekker kletsen en lieten we ons de taart smaken,om vervolgens rond 15.00 uur de wandelschoenen aan te trekken. (Enkele niiet-lopers gingen de afwas doen, ook leuk,nou...?? !!) De tocht voerde zoals voorheen via het open landschap richting Stiphoutse bossen en duurde ruim een uur. Hierna een gezellig happy hour ,ook weer buiten op het gazon in de tuin en aansluitend met zijn allen naar binnen voor het eten. Mariet had hiervoor een soort braad/stoofpan gehaald alwaar allerlei hapjes werden gebraden met diverse salades en sauzen. (Mariet nog bedankt voor je inzet )!! Na het toetje en koffie ging iedereen huiswaarts ,waarbij mede dankzij het zonnige weer en temperatuur , gezegd kan worden dat het een leuke en gezellige dag was geworden.

25 september 2016 Op deze prachtige herfstdag met temperaturen van 25 graden maakten we met organisator Lia een mooie fietstocht vanuit Woensel naar Best en via Son weer terug. Hierbij werden uiteraard terrasjes aangedaan! Als afsluiting aten we een heerlijke pannenkoek bij de Philips fruittuin in Eindhoven.

24 september 2016: Kunst in de Peel Uitzonderlijk weer met temperaturen tussen de 25-27 graden.. 9 leden ( verdeeld over 3 auto's ) verzamelden zich om 12.00 uur bij het Toon Kortoomspark in Griendsveen ( Deurne) Maar liefst 3 mannen hadden zich wegens omstandigheden afgemeld dus organisator Rob stond er alleen voor met een kleine harem. Er werd eerst koffie gedronken met verschillende heerlijke gebakjes waaronder een schelpje met bosbessen... Daarna gingen 3 "meisjes" het Blote Voetenpad lopen en de anderen reden naar de verschillende locaties om kunst te bekijken, Waaronder: beeldhouwwerk, schilderijen, werken van metaal en klei en keramiek. Gepauzeerd werd in de Hoeve Willem III waar heerlijk ambachtelijk ijs verkocht werd. Om 17.00 uur werd er heerlijk na gebuurt , gedronken en gegeten op het terras van Eethuis& cafetaria 't Veen in Helenaveen. Daarna ging iedereen tevreden en voldaan huiswaarts.

Activiteit fluisterboot 28-08-2016 vanaf kasteel Herlaer te Halder Hierbij een verslagje met foto's van een heel fijne en gezellige dag met de 9 leden die aanwezig waren. Het weer was ons goed gezind. Na een bakkie koffie met, vertrokken we om 12.00 met 2 auto's naar Halder. Nabij het Kasteel werden we ontvangen door de dienstdoende stuurman/gids die heel veel vertelde over het gebied rondom de Dommel en zijn geschiedenis. Onderwijl genietend van een lekkere lunch aan boord, hebben we de route van 1,5 uur afgesloten. Vervolgens en zeer tevreden over de tocht,besloten we een wandelingetje te maken op landgoed Haanwijk ri. Koffie en theehuis Haanwijk waar we een drankje en hapje ons goed hebben laten smaken, en vervolgens onze wandeling voortzettend, naar de auto's. Terugkomende op de Liviuslaan nog een bakkie en een drankje, gezellig samen loempia's gegeten en zo ging eenieder naar alle tevredenheid huiswaarts!

Zondag 21 augustus 2016 3 dames en 1 heer trotseerden de slechte weersverwachting en stapten, na koffie met appelgebak bij Riet in Hilvarenbeek, op de pedalen! Het was bewolkt maar af en toe liet de zon zich ook zien. Bij de kapel van Rovert namen ze een korte rustpauze en offerden wat in het blok voor de goede afloop van deze tocht! Na zo'n 10 km. kwamen ze in Poppel ( Belgie ) aan. In een cafeetje dronken ze o.a. koffie, Trappist en Schrobbeler. Toen terug richting Nederland naar Hilvarenbeek. Onderweg werden ze getrakteerd op een hevige regenbui en ging de regenkleding aan. Na weer 3 km. kon die gelukkig weer uit toen ze bij een schuilhut aankwamen. Terug bij de woning van Riet was het Happy hour tijd..echte helden voelden ze zich! Dus trokken ze het dorp in , bewonderden de prachtige kerktoren en streken neer op 't Vrijthof bij "de Gelegenheid" voor een verdiend etentje. Het was al donker toen ze buiten kwamen en na Riet heel erg bedankt te hebben voor de mooie en gezellige dag vertrokken 3 van hen weer richting Eindhoven.

4 Daagse reis naar de Mosel : 5 t/m 8 augustus 2016 Vanuit Lieshout vertrokken we met 11 personen in 3 auto's naar ons hotel aan de Mosel in Treis Karden. Uiteraard met een koffie/soep stop aan de Autobahn. In Hotel Brouwers werden we door gastheer Swier hartelijk ontvangen met een prosecco , Cava genoemd daar! Hij vertelde ons over de bezienswaardigheden in de omgeving en over het huisreglement met All Inclusive formule vanaf 16.00 uur. 's Avonds meteen , met 2 taxi's, naar de wijnfeesten in Klotten. We dronken er zoete en droge Moselwijn en genoten van de Band, t vuurwerk, de enthousiaste dorpgangers en de speech door de wijnkoning met zijn prinsessen. De volgende dag , na gelukwensen voor onze jarige Betsie, met de rondvaartboot naar Cochem waar we de middag doorbrachten op de terrassen, in de winkeltjes en op de boulevard. Jos scoorde er een heuse OMG pet! De avond doorgebracht met kaarten en kletsen onder het genot van ... een lekker wijntje natuurlijk. Op zondag, na een lange wandeling door de velden, naar de hangbrug Geierlay: 360 m lang, 100 m hoog en 85 cm breed met prachtig vergezicht over de Hunsruck. Slechts 5 leden waagden de oversteek! De anderen verpoosden heerlijk onder de bomen bij dit bouwwerk. Daarna naar het idyllische plaatsje Beilstein waar de burcht Metternich staat ; gebouwd in 1268. Van daaraf een prachtig uitzicht over de Mosel. Na weer een avond met spel, muziek en drank 's , morgens na het heerlijke ontbijt , nog even vertoeven op het zonnige terras en daarna via een toeristisch route naar Monchau. Daar een heerlijke lunch genuttigd met uitzicht op het water en toen huiswaarts. Koffie met Kuchen op het terras van M&M in Lieshout waar Hermien , namens ons allen, nog een passend en persoonlijk kado kreeg voor haar geweldige organisatie van deze mini vakantie.

8 Ontmoeters verzamelden zich bij Herberg de Schutskuil in Oirschot om te gaan fietsen door het Groene Woud. 3 dappere dames waren al vanaf Eindhoven komen fietsen. Na de koffie vertrokken we voor een route van ca. 40 km. In het begin hadden we een beetje moeite om de juiste bordjes te vinden, maar uiteindelijk kwam het goed. Diverse stops gemaakt bij bankjes en terrasjes, waarna we aan het einde van de middag weer eindigden bij de Schutskuil. Hier hebben we nog gezamelijk een hapje gegeten en daarna ging iedereen moe maar voldaan terug naar huis. Het was weer gezellig.

26 t/m 29 juli 2016 Fiets -4 daagse de Peel Met een wisselend aantal deelnemers, ook nog ex leden erbij , en getooid met een boerenzakdoek fietsten de ontmoeters door het mooie Brabantse landschap met veel terrassen o.a. van Grotelshof, de Opwettese Watermolen en de Sonse haven. Naast het natuurschoon was er ook de grafiti van verschillende kunstenaars bij de Berenkuil in Eindhoven. De afsluiting in Stiphout bij cafe Het Aambeeld was feestelijk met muziek van o.a. Carlos uit Lieshout en een Belgische one man band. Een heerlijke puntzak friet maakte het compleet. Ook hiervoor geldt: Volgend jaar weer!

Maandag 18 juli om 10.30 uur vertrokken met 2 auto's met daarop 5 fietsen! Lunchstop bij La Place in Apeldoorn. Daarna naar het gehuurde vakantiehuis op het Roompotpark in Borger : de Lunsbergen. Inkopen voor het ontbijt met o.a. verse eitjes van de boer. Els had thuis al een heerlijke chili con carne schotel bereid en ze serveerde deze de eerste avond met een heerlijke salade erbij. Arnold kreeg de titel/taak Arnomatic omdat de afwasmachine ontbrak. De volgende morgen start in Westerbork..Lia bleef in het huisje..het was te warm weer voor haar. We reden de Terhorsterzandroute met plaatsen als Beilen, Smalbroek, Zwiggelte en Klatering. Arnold kreeg bandenpech onderweg en kon de pechwagen bellen..die zorgde voor een leenfiets en bracht de kapotte naar de finish! We deden inkopen bij Boni voor het diner en namen afscheid van Lia die toch liever naar huis ging. Ze nam de pechfiets mee en Arnold huurde een Ecobike! We aten heerlijk buiten aan de tuintafel met een lekker glaasje wijn erbij. Woensdag 20 juli verzorgde de middenstand van Westerbork met heel veel vrijwilligers om 8.00 uur een geweldig ontbijtje met jus'dorange , koffie, thee en heerlijk vers brood. Geweldig met 1000 mensen gezamenlijk eten op straat! Daarna weer een mooie fietstocht: de Orvelteroute via Wezup, Benneveld, Zweeloo, Gelpenberg. Prachtige velden vol met aardappels en maisplanten. Bij een mooie boerderij werd aan alle deelnemers gratis water vullen aangeboden! Donderdag de kamp Westerbork route langs Kamp Westerbork, over en langs het Oranjekanaal en de Dentse A. En de laatste dag met heel veel regen de Martensplekroute met de plaatsen Tiendeveen en Zwartschaap.. en daarna na de finish! Mooi onthaal: over de rode loper en ons werd een zonnebloem, glaasje champagne en de medaille aangeboden! Muzikaal vertier was er nog door een Shantikoor en de Sweelsingers. Daarna huiswaarts na een heerlijk dineetje bij AC Apeldoorn.. Volgend jaar.....WEER!!!!

Zondag 9 juli '17 Tussen 13.30 - 14.00 uur arriveerden 9 deelnemers bij Mariet in Geldrop voor een wandeling over de Strabrechtse Heide. Na koffie en heerlijk aardbeiengebak vertrokken we met zomerse temperaturen van 26-27 graden. Groepsfoto's werden gemaakt bij een bank en een korte pauze! Bij manege Meulendijks liet een ieder zich een heerlijk koud drankje goed smaken. Vervolgens weer door de mooie natuur terug en daarna kon Mariet met assistentie van een aangestelde ober de drankjes voor het happy hour inschenken. De zoutjes en nootjes erbij zorgden weer voor de nodige aanvulling van ons zoutgehalte! Ook een koksmaatje werd aangesteld en Mariet "toverde" heerlijke gerechten te voorschijn waar we buiten op het terras van konden smullen. Tegen de klok van 20.00 uur vertrok iedereen tevreden huiswaarts na de gastvrouw heel hartelijk bedankt te hebben voor de geweldige organisatie!

3 juli 2016 Met 2 auto's vol naar Melderslo gereden en Museum de Locht bezocht. Na een lekker bakje koffie met Limburgse pruimenvlaai volgde de bezichtiging: Een collectie over het leven van vroeger met attributen die horen bij het leven op het platteland van 1850 tot 1950. Er was veel te zien zoals een gezellig ouderwetse keuken en de "beste"kamer met bedstee. Er was een zolder met de sfeer van oude ambachten zoals de grutter en drogist. Op het terrein bevond zich een smederij en een bakhuisje. Het museum herbergt ook het Nationale Asperge- en het Nationale Champignonpaviljoen. Hier wordt de geschiedenis vertelt van de teelt van beide gewassen. In het Glastuinpaviljoen beleeft men de ontwikkeling van de glastuinbouw sinds 1900 Er was ook een brouwhuis en een kapel naar middeleeuws Romaans model Kortom: een gezellige en interessante middag met ook nog een drankje op het mooie tuinterras.

Ondanks weer code geel bleef het zonnig en droog op de midgetgolf van Op Noord. Marcel speelde tegen 7 dames , Cor kwam later nog om aan te moedigen, maar werd er niet door afgeleid en won met 61 punten en kreeg de wisselmedaille weer terug van Nelly. Nelly had net 2 punten meer en werd eervol tweede! De poedelprijs ging naar Riet. Na afloop nog een lekker hapje en daarna voldaan huiswaarts na een gezellige , sportieve middag

SKIP BO TOURNOOI 1 MEI 2016 Op zondagmiddag 1 mei verzamelden zich bij mij thuis 8 skip bo-ers voor het allereerste skipbo tournooi. De stemming zat er direct goed in en na een kopje koffie met eigen gebakken havermout appeltaart kon het spel beginnen. Er was door mij een tafelindeling gemaakt en na een wijze spreuk konden we beginnen. ( je kunt niet winnen als je niet meedoet, bezint eer ge begint..etc..). Allemaal speelden we fanatiek om te winnen en er was zelfs 1 persoon bij die zich graag met beide tafels wilde bemoeien, echter dit werd niet getolereerd door de dames. Na 2 rondes en de nodige lekkere hapjes, werd er gewisseld van stoel en tafel. Uiteindelijk hebben we 5 volle rondes kunnen spelen, het was een nek aan nek race en uiteindelijk waren er 3 personen die 2 potjes gewonnen hadden. De rest 1 potje en er was 1 beginnende deelnemer die helaas nog niet heeft kunnen winnen, maar dit komt ongetwijfeld in de toekomst…blijven oefenen en vooral rustig….kijken en dan pas spelen. Dit was het meest gegeven advies van de ervaren spelers. Maar toch was er voor iedereen een leuk prijsje en we hebben een hele gezellige middag gehad die door 6 mensen nog werd afgesloten met een heerlijk diner bij Grand restaurant Traverse, pal tegenover mijn appartement. Bedankt voor jullie deelname aan deze gezellige middag, Hermien.

2e Paasdag 28 maart 2016 Op het programma stond : de waterpoortroute fietsen vanuit Lieshout. Maar de weergoden waren ons niet goed gezind: regen en- of hagelbuien en veel wind (stoten) en slechts 11 graden. 13 leden kwamen des al niet te min om 12.00 uur naar Laarbeek voor koffie + paasgebak. Toen de zon zich toch nog liet zien ging een groepje van 8 ontmoeters toch even een frisse neus halen voor een wandeling door het Bavariadorp. De anderen speelden ondertussen o.a. barricade en Skip-Bo. Net terug van dit rondje lopen kwam de voorspelde hagelbui. Er werd verder gespeeld ; nu ook nog mens-erger-je-niet. Daarna werd de tafel gedekt voor het Paasdiner á la Ontmoetingsgroep: iedereen had wat bereid hiervoor: Zo kregen we een heerlijk voorgerecht met gerookte forel en daarna een heerlijke groentesoep Het hoofdgerecht bestond uit : Paaskonijn, Vlaamse stoofschotel, aardappeltaart, salade, rode kool, spruitjes + spekjes en amandelschaafsel En het nagerecht was ook erg uitgebreid: 2 puddingen, slagroom, advocaat, meloen en druiven en voor de liefhebbers ook nog een kaasplankje! Tussen de "gangen" door werd er gezongen uit een liederenbundel en veel gebuurt uiteraard. Met koffie en paaseitjes werd afgesloten en op deze wijze werd het een gezellige Paasdag.

Sauerland 2016 Donderdag 17 maart 2016 reden 3 auto's naar Nuenen om vandaar uit de reis naar Sauerland te beginnen. 15 leden gingen mee naar Hotel Alpin in Grafschaft . We werden ontvangen met koffie/thee en gebak, daarna werden de kamers door een ieder ingericht. Er was avondentertainment met o.a. een fakkeltocht, live muziek, bingo en goochelshow. Ook een bustocht naar Soest behoorde tot de "alles inclusief". Op de kegelbaan werd ook gestreden voor de "beker". Enkele leden bezochten op eigen gelegenheid nog de Warnsteiner brouwerij terwijl anderen een wandeling in de omgeving en in Winterberg maakten. Van zwembad en sauna werd ook dankbaar gebruik gemaakt zowel in de ochtend als in de middag... En natuurlijk werden er door de ontmoeters ook nog veel spelletjes gespeeld zoals Skip-Bo, bollen, rikken en zelfs Mens-erger-je niet! Het ontbijt-en diner buffet was iedere dag weer geweldig en af en toe gebruikten we ook nog een lunch in het hotel. Al met al veel gezelligheid 5 dagen lang ...zoals de hotelketen ook terecht vermeld: enjoyhotels. Maandag 21 maart reden we tevreden weer naar Nederland terug. De lente was begonnen dus werden we verwelkomd door veel bloeiende narcissen!

Dinsdag 9 febr. 2016 Het was weer zover. Carnaval bij Omroep Brabant in de studio. We werden daar om half vijf verwacht. Vanaf 15.00 uur was het verzamelen bij mij en de koffie met vlaai ging er goed in. Aangezien dat ik maar 6 personen van onze OMG bij elkaar kreeg, heb ik wat aanvulling gezocht bij mijn zanggroepke "de Vrijbuiters" En dat is gelukt. Die hadden er ook wel zin in. De dochter van Nellie en een vriendin maakten het stel compleet, zodat we met 13 mensen toch nog goed voor de dag kwamen. Al met al hebben we een hele leuke middag gehad. Het was weer kei gezellig.

Boswandeling 12-12-15, Boswandeling, georganiseerd door Arnold. Na de ontvangst met koffie en gebak werden de wandelschoenen aangetrokken en ging het richting Lieshoutse bossen. Na een uurtje wandelen stond midden in het bos een gedekte tafel paraat met warme chocomel, warme glühwein en warme worstenbroodjes, georganiseerd door de gastheer, voorwaar een welkome verrassing, waarvan gretig gebruik werd gemaakt. Enkele minder goed ter been zijnden gingen daarna met de gastheer per auto huiswaarts, maar de harde kern legde in rap tempo te voet de laatste 6 km af, sommigen met een broodnodige plaspauze. Eenmaal terug op de basis wachtte de ‘happy hour’, met wijn en hapjes. Aansluitend volgde nog een heerlijk Indonesich buffet, met liefde door de gastheer plus familie bereid, gevolgd door toetjes en koffie. Kortom: een super middag en avond, met voor elk wat wils.

Surpriseavond Pakjesavond in Nuenen bij Els met assistentie van Jos op vrijdag 4 december 2015 Aan de gezellig gedekte tafel werd koffie/thee gedronken vergezeld van een glaasje speculaaslikeur + slagroom. De banketletter en gevulde speculaas smaakten er heerlijk bij. Iedereen had de opdracht gekregen om het meest afschuwelijke hebbedingetje wat je in huis had in te pakken als kado + een passend gedicht erbij te maken. Deze kadootjes werden bij binnenkomst in een juten zak gestopt. Daarna volgde het dobbelspel onder het genot van een lekker drankje: Bij de eerste ronde mocht je als je met de dobbelsteen 6 gooide een kado uitzoeken, uitpakken en het gedicht voorlezen. Bij de 2e ronde mocht je als je 6 had je kado met een ander ruilen,als je 2 gooide werden de kadootjes van naar links of rechts geschoven. Er werd hard gestreden om een favoriet kado te bemachtigen en hierbij werd veel gelachen. De timer bepaalde het einde van het spel. Het werd een gezellige en geslaagde avond met dank aan de goede gastvrouw!

Ommetje West 23 augustus 2015 : OMMETJE WEST In Lieshout verzamelden 13 deelnemers voor deze activiteit om 13.00 uur voor koffie/thee en gebak. Gezien de voorspelde onweersbuien reden de lopers ( 6 ) al om 13.30 ri. Mariahout naar 't startpunt van Ommetje West ; daar stond nog een lid te wachten om ons te vergezellen. De anderen bleven op het warme terras in Lieshout om te buurten en een kaartje te leggen. Ommetje West ( 5 km.) voerde door het prachtige Mariahoutse landschap, langs het Torreven, het Meerven en Guusjes Vijver. Er waren ook voldoende picknickbanken om even te rusten en te genieten van het natuurschoon. Na deze wandeltocht hielden we samen met de : thuisblijvers "Happy Hour" en vertrokken daarna 4 leden voor andere bezigheden. Negen personen zaten daarna binnen aan het Diner á la Ontmoetingsgroep : waar een ieder een lekker gerecht op tafel bracht: Groentesoep, Vlaamse vleesschotel, vispakketjes , aardappeltaart, warme groenten, salade en een ijsverrassing na. De amuse was al op het terras geserveerd. Het groepslied en enkele andere liedjes werden ondertussen nog gezongen en na koffie + een "poeske"er bij ging iedereen weer huiswaarts. Een gezellige dag en gelukkig vielen de buien pas in de avond!

Loes Swinkels Zondag 27 September waren we met 8 personen bij de Cultuurboerderij voor een optreden van Loes Swinkels en Band, ondanks haar verkoudheid bracht ze een leuk repertoire ten gehore. Na het optreden zijn we met z'n vijven nog culinair gaan eten in de plaatselijke frituur Al met al een geslaagde middag, die zeker voor herhaling vatbaar is, we houden deze lokatie in onze gedachte.

Bezoek kasteel Henkenshage

Blote voetenpad

BBQ

Een mooie, zonnige dag was het zondag 7 juni in Lieshout. Het bereiken van Jokes huis was met een kleine omleiding omdat de Nederlandse kampioenschappen wielrennen voor de jeugd in Lieshout werd gehouden. Maar rond 15.00 uur zaten de gasten in de zonovergoten tuin onder of naast de grote parasols. Er werd koffie en thee gedronken met lekkere zoete hapjes erbij. Daarna ging men over op fris , wijn en uiteraard BAVARIA met en zonder alcohol! Met een kleine groep gingen we nog een rondje door het dorp lopen en bekeken de Bierbrouwerij met de grote moutovens, het stadhuis en het verzorgingshuis. Daarna werd de BBQ aangemaakt en kon een ieder genieten van vlees, vis, zelfgemaakte salades, sausjes, stokbrood enz.enz. Daarna nog een heerlijke,verse en frisse fruitsalade en of het nog niet genoeg was nog een keuze uit een ijsassortiment. Afgesloten werd met nog een lekker bakje thee/koffie en Joke en assistente Nelly werden hartelijk bedankt voor de geweldige organisatie van deze activiteit.

De Bervennen Het was om 11 uur verzamelen bij Tillie voor koffie met iets lekkers, we waren met z’n tienen. Daarna naar Oosterbeers om het Ommetje De Bervennen te wandelen. Ondanks de dreiging van regen hebben we het droog gehouden en lekker gewandeld. Na afloop nog iets gedronken op terras en bij Tillie geborreld. Al met al, een gezellige middag.

Zondag 29 maart 2015. Het lijkt wel herfst. Storm regen en kou. Ondanks het slechte weer was het een gezellige leuke middag. Na de koffie bij Madzy vertrekken we om half twee naar het museum”De Acht Zaligheden”in Eersel. Het museum laat ons zien hoe mensen in de vorige eeuw leefden. Het was interessant. Ook was er een leuk winkeltje en veel echte ouderwetse spelen. We hebben met veel plezier gespeeld en koffie met vlaai genuttigd . We vertrokken daarna weer met heel veel slecht weer terug naar Eindhoven en naar huis.

Valentijnsdiner 14 Februari 2015 : Valentijnsdiner bij Francien in Lieshout Om 17.00 uur werden de gasten verwelkomd met een "HUGO" met een rode kers. Na een gezellig borreluurtje konden de gasten aan tafel. De dochter en kleindochter van Francien waren de serveersters. Zij hadden de kamer ook mooi versierd met witte en rode ballonnen in hartvorm. De gerechten bestonden uit veel rood getinte kleuren zoals de zalm in folie, de tomaten consommé en de hartjes op de mousse. Tijdens het diner werd ook gezongen : door een ieder werd een keuze gemaakt uit de zangbundel van Ameezing Nuenen. Het was immers ook Carnavalszaterdag. Na het diner nog gezellig nazitten met de t.v. op de achtergrond met beelden van de optochten, 3 uurkes vurraf en hoogtepunten van het FIJNFISJENIE cafe van Omroep Brabant. Want ....over 2 dagen gaan we daar met de OMG leden ook naar toe!

De Verscholen Stad Zaterdag 21 Maart zijn we na koffie en gebak, met 2 auto,s (6 personen) vertrokken naar Den Bosch waar we om 13.00 uur met gids Arjan begonnen aan de dakloze wandeling, waar hij op verschillende plaatsen in de stad, uitleg gaf over het leven van een dakloze en waarom mensen in dat circuit terecht konden komen, deze zeer intelligente man kon dat heel goed onder woorden brengen, omdat hij zelf verslaafd was geweest en nu clean is. Arjan wist ook ontzettend veel over de stad zelf te vertellen! Na onderweg koffie (met natuurlijk een Bossche bol) genuttigd te hebben, kwamen we na 3 uur voldaan en zeer tevreden terug op de plaats van vertrek!

Na de bijna traditionele koffie met appeltaart werd door de sterke mannen de tuintafel in elkaar geknutseld, zodat er op twee bakken gespeeld kon worden. Er werd fanatiek gestreden en luid aangemoedigd, uiteraard onder het genot van een drankje en een hapje. Prima sfeer, leuke gesprekken en veel gezelligheid. Enig glasgerinkel, en wijngespat mocht de pret niet drukken. Scherven brengen geluk !!! De gastvrouw ging er uiteindelijk met de eerste prijs vandoor, Rob, Madzy en Marcel volgden gedwee. De erwtensoep en de pannenkoeken vonden gretig aftrek, waarna eenieder weer vrolijk huiswaarts keerde.

We werden door Gonnie hartelijk ontvangen met een heerlijke appeltaart met slagroom en een lekker klein likeurtje bij de koffie/thee. Ondanks de dreiging van wat miezerig weer gingen we toch op stap voor een wandeling in het Henri Dunantpark. Gezellig babbelend waren we na 5 kilometer weer bij ons gastadres. Daar zorgde Gonnie voor een voortreffelijk goedgevulde pan met snert. Al met al weer een heel gezellige middag.